Rețetă de tort cu mere. Cel mai bun desert de Paște pe care îl faci rapid și ușor

Publicat: 17/04/2020 | 16:37
Rețetă de tort cu mere. Cel mai bun desert de Paște pe care îl faci rapid și ușor

Masa de Paşte nu este completă fără un desert, iar cum această perioadă este una încărcată de pregătiri, ne-am gândit să vă prezentăm o reţetă de tort cu mere, care nu este deloc greu de făcut.

Reţetă de tort cu mere: Ingrediente

Pentru a face reţeta de tort cu mere, aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

  • 10-12 mere roşii sau verzi
  • 4-5 linguri de zahăr
  • 4 ouă
  • 75 de grame de făină
  • 1 plic de praf de copt
  • 10-12 linguri de dulceaţă
  • 1 litru de smântână dulce pentru frişcă
  • 1-2 pahare  de zahăr pudră
  • esenţă de vanilie
  • scorţişoară

Mod de preparare pentru tortul cu mere

Într-o cratiţă mică, se pun cele 4 linguri de zahăr, alături de 2 linguri de apă şi se lasă să fiarbă la foc mediu până când se caramelizează. Zahărul ar trebui lăsat până când capătă culoarea galbenă, nu maronie, apoi se ia şi se întinde pe fundul tăvii în care se va face tortul.

Merele se vor curăţa de coajă şi de cotor şi se vor pune în tavă cu câte o lingură de dulceaţă. Aici, puteţi folosi orice fel de dulceaţă vă place. Peste mere se mai pune o lingură de zahăr, apoi tava se bagă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de un sfert de oră. Ca să vă asiguraţi că merele sunt gata, le puteţi înţepa cu un cuţit. Dacă lama acestuia intră uşor, înseamnă că sunt făcute.

Cât timp se coc merele, puteţi să vă apucaţi de blat. Se separă gălbenuşurile de albuşuri, iar albuşurile se bat spumă, în timp ce gălbenuşurile se bat alături de zahăr pudră până când capătă o culoare albicioasă.  Apoi, se pun albuşurile bătute spumă peste această compoziţie, se adaugă făina şi praful de copt şi se mai amestecă cu grijă, astfel încât să nu mai rămână cocoloaşe.

Amestecul obţinut se toarnă peste mere şi se distribuie cu atenţie, astfel încât să nu rămână niciun spaţiu. Tava se bagă apoi în cuptor, unde se lasă timp de 20 de minute până când tortul se rumeneşte.

După aceea, se lasă la răcit circa o oră şi se răstoarnă pe o farfurie întinsă. Între timp, puteţi să vă apucaţi de glazura de frişcă. Este important ca frişca lichidă să fie rece şi să amestecaţi cu mixerul în ea circa 5 minute înainte să puneţi zahărul pudră. Mixaţi până când vedeţi că frişca a devenit densă şi nu curge.

Ornaţi apoi tortul cu frişcă şi puneţi deasupra puţină scorţişoară. Lăsaţi tortul de mere circa 1 oră la frigider şi după aceea e gata de a fi mâncat.