Retete delicioase pentru weekend

De: Cancan
Publicat: 16/01/2010 | 00:00

Escalop de porc cu sos de ciuperci – (pentru 4 pers.) Preparare: Se bate putin carnea pentru a o subtia. Ceapa se toaca marunt, ciupercile se taie felii subtiri. Se incinge uleiul si se prajesc la foc iute snitelele natur, condimentate in prealabil, timp de circa 3-4 minute. Se mentin la cald. In aceeasi tigaie se prajeste ceapa si se rumeneste putin faina, se pun ciupercile, apoi se stinge cu vinul alb. Se adauga demiglace (sos concentrat) si se lasa sa fiarba 5 minute la foc mic. Apoi se pune si smantana. La sfarsit se adauga zeama de la snitele si se serveste imediat. Ingrediente: 8 bucati de snitel nature 80 de grame ,400 de grame de champignons ,3 linguri de ulei ,3 linguri de faina ,1 ceapa e 100 ml. de vin alb ,100 ml. demiglace ,100 ml. de smantana ,Sare , piper Conopida ala Austria – (pentru 4 pers.) Preparare: Se preincalzeste cuptorul la 200 grade. Se curata conopida, se desparte in rozete, se lasa 15 minute in apa cu sare, apoi se spala. Se acopera cu apa si se fierbe mai putin. O ceapa adaugata in oala absoarbe mirosul puternic al conopidei. Se unge cu unt si se presara cu pesmet o forma termorezistenta. Conopida fiarta se scoate din apa si se lasa sa se scurga. Se pastreaza, fierbinte, 125 ml din apa in care a fiert conopida pentru pregatirea sosului. Se incinge untul, se adauga faina si se caleste putin. Se adauga apa fierbinte pastrata de la fierberea conopidei si se fierbe pana la primul clocot. Se lasa sa se raceasca sosul. Se bate galbenusul cu smantana si se amesteca in sos. Se adauga parmezanul ras. Acest sos pentru gratin se condimenteaza cu nucsoara, piper si sare, pentru a fi picant. Se pune conopida in forma si deasupra se toarna sosul, se presara cu pesmet si fulgi de unt rece. Se gratineaza in cuptorul incins la 200 de grade, timp de 20 minute, pana cand prinde o culoare maro-aurie. Ingrediente: 1 conopida ,Sare ,1 lingura de unt ,2 linguri de faina ,1 galbenus ,125 ml. de smantana ,2 linguri de parmezan ,praf de nucsoara ,2 linguri de pesmet ,2 linguri de unt rece ,1 ceapa , piper alb Crochete de dovlecei – (pentru 4 pers.) Preparare: Se curata dovleceii, se trec pe razatoare, se curata ardeiul iute (chili) de seminte, se toaca ceapa marunt, la fel si usturoiul. Dovleceii, ardeiul iute, ceapa, usturoiul, curry si uleiul de masline se omogenizeaza bine. Se amesteca faina cu praful de copt, apoi se adauga in masa de dovleceii. Cu palmele pudrate cu faina se formeaza din aceasta masa bile cat o minge de golf, se aplatizeaza putin si se frig in ulei incins pana capata o crusta aurie. Ingrediente: 400 de grame de dovlecei e 1/2 de ardei iute e 1 ceapa e 2 catei de usturoi e 1/2 de lingurita de curry e 1/2 de lingurita de ulei de masline e 1/2 de lingurita de praf de copt e Sare e 100 de grame de faina e Ulei File de peste cu bere – (pentru 4 pers.) Preparare: Se condimenteaza fileurile de peste cu sare si piper, se introduc in bere si se lasa la marinat circa trei ore. Se scot si se lasa sa se scurga bine, apoi se dau prin faina si se prajesc in baie de ulei, incins la circa 180 grade. Se servesc imediat. Ingrediente: 800 de grame file de peste ,300 ml. de bere neagra ,2 linguri de faina ,Sare ,Piper ,Ulei Sugestie Pot fi servite cu maioneza amestecata cu verdeata, cu o salata proaspata sau cu cartofi natur.