România a intrat în Scenariul 4. Va intra și București în carantină totală, ca Suceava?!

Publicat: 31/03/2020 | 09:50
România a intrat în Scenariul 4. Va intra și București în carantină totală, ca Suceava?!

Din cauza situației extrem de grave înregistrate în județul Suceava, autoritățile au luat decizia ca municipiul Suceava și alte 8 localități să fie ”carantinate”, fiind instituită o zonă de protecție medicală pentru a limita răspândirea infecției cu COVID-19.

România a intrat în Scenariul 4 în criza coronavirusului, mai mult de 2.000 de persoane fiind infectate cu noul coronavirus. Totodată, bilanțul deceselor provocate de COVID-19 a ajuns la 65. Condițiile medicale sunt foarte grave, astfel încât, în perspectivă, ne putem aștepta ca și alte localități din România să fie puse sub carantină, autoritățile încercând să oprească infecția cu noul coronavirus.

Bineînțeles, nici Bucureștiul nu ar putea face excepție, iar dacă numărul cazurilor de infecție cu COVID-19 va crește, atunci există și varianta carantinării Capitalei. Nimeni nu dorește asta, în ultimă instanță, dar se poate ajunge la o astfel de măsură extremă dacă evoluția crizei o va impune.

(CITEȘTE ȘI: CE S-A CUMPĂRAT, DE FAPT, CU BANII OBȚINUȚI DUPĂ TELEDONUL ROMÂNI ÎMPREUNĂ DE LA ANTENA 1)

Ordonanța militară nr. 6/2020

Art.1 – Se instituie pe perioada stării de urgență, măsura de carantinare în municipiul Suceava și în zona limitrofă formată din următoarele opt comune: Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei.

Art.2 – Se instituie pe perioada stării de urgență o zonă de protecție, ca perimetru de siguranță în jurul localităților carantinate, formată din toate celelalte unități teritoriale administrative din județul Suceava.

Art.3 – În zona carantinată prevăzută la art.1 este permisă intrarea, respectiv ieșirea pentru:

  • a) transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, a materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice în zona carantinată, precum și a aprovizionării populației;
  • b) persoanele care nu locuiesc în zona carantinată dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor.

(VEZI ȘI AICI: CHINA, ACUZATĂ CĂ A „PROIECTAT” VIRUSUL SARS-COV2 CA ARMĂ BIOLOGICĂ DE DISTRUGERE ÎN MASĂ)