România, lovită de un nou val de praf saharian. Bucureștenii au avut un șoc în această dimineață, când și-au văzut mașinile

Publicat: 24/04/2024 | 08:53

România a fost traversată, din nou, de un val de praf saharian. Meteorologii au emis, în urmă cu o zi, o atenționare meteorologică în care au specificat că tranziția prafului va fi favorizată de circulația aerului. În această dimineață, bucureștenii au avut parte de surprize, atunci când și-au văzut mașinile! Imaginile pot fi privite în galeria foto. Detaliile se află mai jos, în articol.

În urmă cu o zi, meteorologii anunțau faptul că un noul val de praf saharian va traversa România. Anul acesta, praful saharian a mai tranzitat de două ori țara noastră, penultima oară fiind în luna martie. ANM a atenționat vizavi de acest fenomen, aducând în prim-plan perioada în care alerta meteo este valabilă – până astăzi, la orele 13:00. Mai multe orașe din țară, inclusiv București, au avut parte de un fenomen ce poartă denumirea de „ploaie sângerie”.

Citește și  FENOMEN METEOROLOGIC RARISIM ÎN ROMÂNIA: „A DURAT VREO 2-3 MINUTE”

Regiunile țării au fost traversate de un val de praf saharian – cum arată autoturismele?

Circulația aerului, dar și nivelul ridicat de precipitații din ultimele 24 de ore au reprezentat cei doi factori care au favorizat apariția „ploii sângerii”. Cu alte cuvinte, a urmelor de praf pe care cetățenii au putut să le vadă pe mașini, în această dimineață. Cancan.ro vă pune la dispoziție o serie de imagini în care se pot observa urmele pe care valul de praf saharian și ploaia le-au lăsat.

România, traversată de praful saharian – picăturile de apă și particulele de praf au format „ploaia sângerie”

De altfel, specialiștii trag un semnal de alarmă în legătură cu acest fenomen care a avut loc în ultimele ore, în țară. Apariția acestui tip de praf, odată inspirat, poate să provoace diverse probleme de sănătate sau să declanșeze alergii. Despre acest aspect a oferit mai multe detalii un specialist în domeniul medical.

„În cazul persoanelor care nu au afecțiuni pulmonare, valul de praf saharian poate duce la dezvoltarea unor rinite alergice sezoniere cu iritații la nivelul gâtului, a nasului și chiar lăcrimare. În zilele în care se anunță prezența unui nor de praf saharian, recomandăm evitarea deplasărilor, mai ales a persoanelor care au afecțiuni pulmonare grave și purtarea unei măști de protecție”, preciza un medic de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, conform Mediafax.

Vezi și VIDEO CU HARTA METEO DIN ROMÂNIA. NINSORI ÎN LUNA APRILIE PE TERITORIUL ȚĂRII. CUM VA FI VREMEA ÎN BUCUREȘTI, CLUJ ȘI CONSTANȚA

Sursă foto: Cancan.ro