România se va confrunta din nou cu o iarnă lungă. În ce lună vor dispărea temperaturile foarte scăzute

Publicat: 05/11/2022 | 18:33
Iarna în România Sursă foto: Pixabay

Vești proaste pentru români! Potrivit directoarei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu, țara noastră se va confrunta din nou cu o iarnă prelungită. Temperaturile foarte scăzute ar putea dura până în luna martie 2023.

Șefa ANM a anunțat recent că iarna își intră treptat în drepturi, iar începând cu acest sfârșit de săptămână, temperaturile vor scădea considerabil și se vor apropia de specificul perioadei, astfel maximele nu vor mai depăși 15 grade Celsius.

”Am înregistrat ieri foarte multe recorduri la nivelul ţării, mai ales în partea de sud a teritoriului. De mâine însă temperaturile încep să scadă. Vom reveni până la sfârşitul acestei luni la un regim termic firesc, ceea ce înseamnă maxime care probabil spre sfârşitul lunii nu vor mai depăşi 15 grade Celsius. Sigur, şi temperaturile minime este de aşteptat să scadă treptat”, a declarat joi, 3 noiembrie, Florinela Georgescu.

În ceea privește precipitațiile, acestea vor fi chiar deficitare în luna noiembrie, atrage atenție directoarea ANM.

”Per ansamblu, luna noiembrie ar putea fi ar putea fi una deficitară. Precipitațiile, oricum, în timpul iernii, climatologic vorbind, nu sunt foarte abundente”, a mai adăugat Florinela Georgescu.

CITEȘTE ȘI: CE SE VA ÎNTÂMPLA CU VREMEA ÎN ROMÂNIA, LA ÎNCEPUTUL LUI DECEMBRIE 2022. CE TRANSMIT METEOROLOGII

Când încep ninsorile în România

Tot conform meteorologului ANM, vremea se va înrăutăți odată cu intrarea în anotimpul de iarnă, când este posibil să apară ninsori abundente și viscol.

”Pentru luna decembrie deja nu este ieşit din comun să apară temperaturi minime în cursul nopţii de sub minus -10 grade. Iar un ianuarie normal înseamnă cea mai rece lună din an care poate aduce şi evenimente severe, de genul viscolelor. Acestea nu sunt excluse din niciuna din lunile de iarnă”, a mai declarat Florinela Georgescu.

Iarna se va termina abia în luna martie

Directoarea ANM a mai adăugat și faptul că nu este exclus ca, la fel ca în ultimii ani, iarna să se extindă până în luna martie. Cel mai probabil, un strat de zăpadă considerabil va fi doar de anul viitor.

”Este destul de posibil, ca şi iarna trecută, ca stratul de zăpadă cel mai consistent să îl avem în zona de munte, dar cred că vom putea vorbi de acest strat mai consistent mai degrabă din luna ianuarie încolo”, a conchis șefa ANM, potrivit News.ro.

VEZI ȘI: VREME BIZARĂ ÎN ROMÂNIA, LA ÎNCEPUT DE NOIEMBRIE 2022. CE TRANSMIT METEOROLOGII