Romanii, cobai pentru restul lumii

De: Cancan
Publicat: 28/11/2010 | 00:00
Prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi

Suntem prima tara din lume care a inceput folosirea in agricultura a unui compus chimic pe baza de initium, un ingredient activ din noua clasa a substantelor chimice impuse de „Codex Alimentarius”, un compendium de norme alimentare. Produsele furnizate de compania germana BASF au fost folosite, din acest an, pentru culturile de struguri, cartofi, rosii, castraveti si ceapa. Oficial, pe site-ul concernului german se spune ca „beneficiile pe care le-ar aduce aceasta substanta sunt legate in primul rand de combaterea daunatorilor”, in plus, substanta accelereaza recoltele. Medicii, in schimb, avertizeaza ca aceasta este extrem de toxica si ar putea deveni o arma de exterminare in masa.

„Folosirea produselor cu initium sporeste cu pana la 65% rata riscului de cancer de colon, substanta, care intra rapid in combinatii chimice, devenind reziduala in organism”, ne-a declarat Magdalena Iancu, medic oncolog. Specialistul a aratat ca doar 1 mg de initium intrat in organism se elimina in aproape un an. Asimilata zilnic de organism, prin diverse alimente, substanta nu mai este practic eliminata niciodata si accelereaza dezvoltarea celulelor maligne, la fel cum, in agricultura, ajuta la cresterea celulelor leguminoase. Nici unii patroni din agricultura nu sunt de acord cu setul de norme. „ォCodex Alimentariusサ intentioneaza sa puna in afara legii orice metoda alternativa in domeniul sanatatii, cum ar fi terapiile naturiste, folosirea suplimentelor alimentare si a vitaminelor”, se arata intr-o petitie online semnata si de Ion Toncea, presedintele Federatiei Nationale pentru Agricultura Ecologica.

Reteta, pentru ceaiuri medicinale

Romanii ar putea fi obligati in curand sa prezinte reteta pentru ceaiuri medicinale si condimente, iar terapiile alternative vor fi interzise, conform „Codex Alimentarius”. Astfel, produsele trebuie modificate genetic, construite in laborator, aditivate si iradiate. De aceea, pe etichetele unor produse cum ar fi painea producatorul a scris ca este fabricata „conform ォCodex Alimentariusサ”. Toate aceste date pot fi studiate pe site-ul www.codexalimentarius.com.