Rulada de curcan umpluta

De: Cancan
Publicat: 24/04/2010 | 00:00
PONT. Puteti garnisi acest delicios preparat cu o omleta simpla in care adaugati doua li nguri de smantana

Pentru 8 portii – 300 g spanac – putin ulei de masline – o ceapa mica – putina supa clara de legume – 600 g piept de curcan (bucata intreaga) – 2 linguri de pesmet – 2 linguri de ulei – 125 ml supa clara de pasare – sare – piper – nucsoara rasa Mod de preparare Se curata spanacul si se inabusa, impreuna cu ceapa tocata, in putin ulei de masline, se stinge cu supa clara de legume si se mai fierbe putin. Pieptul de curcan se despica incomplet si se desface ca o felie mare, la nevoie se mai aplatizeaza cu ciocanul de batut snitele. Se condimenteaza cu sare si piper, apoi se dispune deasupra spanacul, se condimenteaza si se presara cu pesmet. Apoi se ruleaza si se leaga cu sfoara de bucatarie. Se condimenteaza si la suprafata. Se incinge uleiul intr-un castron sau o tigaie si se rumeneste rulada pe toate partile. Se toarna apoi supa clara de pasare, se acopera cu capac si se lasa la foc mic circa 45 de minute. Cand e gata, se scoate din vas si se lasa sa se raceasca. Se transeaza in felii si se aranjeaza pe un platou. Pont. Puteti garnisi acest delicios preparat cu o omleta simpla in care adaugati doua linguri de smantana Sanatos. Spanacul contine potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier si vitaminele A, B si C Supa de spanac Pentru 4 persoane – 20 g margarina – 20 g faina – 1/2 l apa – 300 g spanac congelat – 150 g branza topita (cu smantana) – sare – piper Mod de preparare Intr-un castron se topesc cele 20 g de margarina, se adauga 20 g faina si se face un rantas amestecand continuu cu telul. Apoi se adauga treptat 1/2 l apa, amestecand energic cu telul pentru a nu se forma cocoloase. Cele 300 g de spanac congelat se decongeleaza in aceasta apa, apoi se adauga cele 150 g de branza topita si se lasa sa se topeasca complet. Se condimenteaza supa cu sare si piper, dupa gust.