S-a decis! Nu se vor mai disputa meciuri pe Arena Nationala! Afla care este motivul!

De: Cancan
Publicat: 15/01/2016 | 16:49

Informatia este deja oficiala, iar toate detaliile au fost comunicate vineri de reprezentantii Primariei Municipiului Bucuresti.

„Primaria Capitalei anunta ca Stadionul Arena Nationala nu poate fi deschis in urmatoarea perioada in urma lipsei autorizatiei de securitate la incendiu. Autorizatia nu poate fi emisa astazi de ISU din cauza ca nu exista un agrement tehnic pentru materialul folosit in realizarea copertinei. Aceasta situatie, ma rog, obtinerea avizului este o problema cu care primaria se confrunta de trei ani de zile”, a declarat Alex Ichim, purtatorul de cuvant al Primariei Capitalei.

„Aceste materiale ar fi trebuit, in opinia noastra, sa fie in acord cu normele in vigoare. in momentul in care solutia tehnica a fost aceasta cu acest material ar fi trebuit sa se stie ca nu respecta normele in vigoare. Va incepe un audit tehnico-financiar. Nu suntem noi in masura sa spunem ce plangeri se vor face”, a spus Victor Picu, consilier pe probleme de dezvoltare si investitii.

 

 

Razvan Sava spune ca deocamdata nu exista un act normativ si nu exista norme astfel incat acest material sa poata fi omologat in Romania. Edilul interimar a explicat ca, in momentul in care s-a facut proiectul Arenei Nationale, acoperisul ar fi trebuit sa fie fix, din tabla. Insa, proiectul a fost schimbat si s-a decis ca acoperisul sa fie mobil, dintr-un alt material. Astfel, in acel moment ar fi trebuit schimbat si proiectul si implicit obtinut un nou aviz de la ISU.

Primarul general interimar sustine ca vechea administratie stia ca nu va primi avizul ISU pentru acest tip nou de acoperis si, cu toate acestea, a facut receptia lucrarii. Mai mult decat atat, a fost facuta si plata lucrarilor catre constructor.

 

Deocamdata nu se stie daca acest material din care este facut acoperisul retractabil poate fi omologat in Romania.

A fost inchis dupa “Colectiv”

Cel mai mare stadion din tara a fost inchis dupa tragedia din clubul Colectiv, la finalul lunii octombrie 2015. Neintelegerile dintre Primaria Capitalei si pompieri vizeaza acoperişul. Materialul din care este confectionata prelata trebuie sa fie ignifug, spun pompierii. Pe de alta parte, reprezentantii primariei sustin ca acoperişul este acreditat, dar nu de legislatia romaneasca ci de cea germana. Cum nu este suficient pentru a putea primi acordul de functionare, pompierii au cerut noi teste, facute de aceasta data in Romania, arata digi24.

Stadionul a fost inaugurat in septembrie 2011. De atunci, acoperisul a cedat de mai multe ori. in total, Primaria Capitalei a platit pentru el 20 milioane de euro.

Pana la remedierea problemelor sesizate de pompieri, portile Arenei Nationale raman inchise. 13 milioane de euro a incasat Primaria Capitalei in cei patru ani de pe urma stadionului. Cheltuielile de intretinere au fost insa duble, de 26 de milioane de euro. Costul total al ridicarii noii arene a depaşit 234 de milioane de euro.

(Gabriel Niculescu)