Salariile din România au crescut considerabil! În ce domenii s-au câștigat cei mai mulți bani

Publicat: 12/02/2020 | 08:10

Românii nu au prea des motive de bucurie, dar creșterile salariale pot fi, desigur, un mare motiv de satisfacție. Salariile din anumite domenii au crescut foarte mult, ceea ce nu poate fi decât extrem de mulțumitor pentru norocoșii care activează în domeniile cu pricina. 

În ultimele luni s-au înregistrat creșteri salariale considerabile în mai multe domenii. Astfel, în România, nu doar că a crescut salariul minim pe economie, dar și veniturile medii s-au mărit, potrivit informațiilor oferite de INS. La fel ca în ceilalți ani, domeniul în care se câștigă cei mai mulți bani rămâne, în continuare, IT-ul. Aici, un salariu mediu trece cu ușurință de pragul de 7.000 de lei.

Potrivit informațiilor oferite INS, salariul mediu net a crescut considerabil, cu un procent de 5,1%, ajungând, astfel, la suma de 3.3340 lei. Domeniile în care s-au câștigat cele mai mari sume sunt cele din tehnologia informației, iar cele în care veniturile au fost cele mai mici sunt în fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, acolo unde se înregistrează un salariu de numai 1,853 lei.

În luna decembrie a anului trecut, în majoritatea activităţilor din sectorul economic, salariile au fost ceva mai mari decât în luna noiembrie, mai ales că s-a ținut cont și de acordarea de prime sau alte ajutoare în bani, mai informează INS.

Cele mai semnificative creşteri ale câştigului salarial mediu net au fost între 22,0% şi 25,5% în intermedieri financiare, dar și în domeniul de extracţie a cărbunelui superior şi inferior, fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului, industria metalurgică, producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat, alte activităţi extractive, notează a1.ro.

În ceea ce privește transportul, colectarea şi epurarea apelor uzate, tranzacţii imobiliare, extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale, fabricarea altor produse din minerale nemetalice, telecomunicaţii, activităţi de servicii anexe extracţiei, fabricarea substanţelor şi a produselor chimice, fabricarea produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice s-au înregistrat creșteri între 12,0% şi 19,0%, mai scrie sursa citată.