Salata „Perla neagră”, un deliciu de Revelion! Se spune că vei avea un 2023 plin de noroc, dacă o ai pe masă

Publicat: 31/12/2022 | 18:22
Salata „Perla Neagră”. Foto: Facebook

Pentru că mai sunt câteva ore până la trecerea în noul an, cu siguranță mulți dintre români s-au pregătit deja cu cele mai bine bucate tradiționale. Totuși, există un preparat culinar pe care ar trebui să îl ai neapărat pe masă, asta dacă își dorești să ai noroc.

Există o mulțime de tradiții și obiceiuri pe care românii le iau în calcul în ultimele ore din anul 2022. Printre acestea se numără și pregătirea unuia dintre cele mai iubite feluri de mâncare, și anume salata „Perla neagră”.

VEZI ȘI: Rețeta ciudată de salată boeuf a lui Florin Dumitrescu. Trucul bizar pe care îl folosește faimosul chef

Salata care îți va aduce noroc în 2023

„Perla neagră” este numele preparatului culinar care se presupune că îi va face pe cei care îl vor gusta de Revelion să aibă un an plin de noroc. În cele ce urmează vă vom descrie care sunt ingredientele de care veți avea nevoie, modul în care trebuie pregătit totul, precum și pașii pe care să îi urmați pentru a obține un design demn de un bucătar priceput.

Ingrediente:

  • 200 de grame carne de vită
  • 100 de grame nuci
  • 4 ouă fierte
  • măsline negre
  • maioneză de casă
  • 150 de grame de cașcaval

NU RATA: Nu este o eroare! Câți lei costă o simplă salată în restaurantul lui Dani Oțil din București

Mod de preparare:

Pentru a pregăti această salată, trebuie să puneți mai întâi la fiert carnea. Dacă nu vă place carnea de vită, puteți opta pentru porc sau pui. După ce s-a fiert, scoateți-o și tăiați-o fășii. Ouăle fierte le puteți da pe răzătoare în timp ce carnea este pe foc, precum și nucile. Este important să nu le amestecați, însă.

Pentru a asambla salata, va fi nevoie să adăugați câte un strat din fiecare ingredient pregătit. Astfel, veți începe cu carnea, peste care presărați nucile, apoi cașcavalul ras și ouăle. Între fiecare strat este important să adăugați un strat subțire de maioneză. Cei care iubesc ca mâncarea să arate bine, pot decora totul la final cu măsline negre și cașcaval ras.