Salate de vara

De: Cancan
Publicat: 23/06/2010 | 00:00

Salata italiana cu pui Mod de preparare: Se taie pieptul de pui felii si se sareaza. Salata se taie julien, impreuna cu rosiile, ardeiul gras si ceapa si se amesteca. Se sareaza, se pune o lingurita de ulei de masline, se adauga porumbul si se baga la frigider timp de 30 de minute. Se serveste cu parmezanul taiat felii subtiri si sos obtinut din 3 linguri de smantana, o lingurita de mustar si un praf de piper negru. Ingrediente: 200 g piept de pui gatit pe plita o salata 2 rosii o ceapa 1 ardei gras rosu 50 g porumb dulce parmezan felii sare Sos: 20 g smantana o lingurita mustar dulce piper Salata greceasca cu ciuperci Ingrediente: – 4 foi de salata – 100 g de broccoli proaspat – 100 g ciuperci – 5 rosii cherry – 1 ardei gras rosu – 12 masline negre Sos: – 3 linguri iaurt – o lingura de mustar – suc de lamaie – sare si piper Mod de preparare: Broccoli si ciupercile, taiate felii, se inabusa la foc mic in putin unt topit. Dupa ce s-au rumenit se lasa la racit. Rosiile cherry se taie pe jumatate, ardeiul gras si salata se taie julien, iar maslinele se pun intregi sau felii in salata. Se amesteca si se adauga sosul obtinut din iaurt cu o lingurita de mustar si una de suc de lamaie. Salata de ton Ingrediente: – o salata verde – o conserva de ton – 30 g de fasole rosie fiarta – porumb – masline – o rosie Sos: – 3 linguri de iaurt – o lingura de maioneza – 2 linguri suc de lamaie – sare, piper, marar Mod de preparare: Salata se taie julien, apoi se amesteca intr-un vas cu toate ingredientele. Sosul se pregateste foarte simplu, amestecand iaurt, maioneza, suc de lamaie, sare, piper si marar, apoi se lasa la rece 30 de minute!