Salt Bae, celebrul bucătar turc, și-a închis restaurantul din New York. Motivele pentru care a fost nevoit să renunțe la locația exclusivistă

Publicat: 14/06/2023 | 22:22
Salt Bae / Sursă foto: Facebook

Salt Bae a fost nevoit să-și închidă localul din New York, după ce criticii culinari au  acuzat faptul că restaurantul bucătarului turc este mult prea scump, în raport cu ce le oferă clienților. La doar trei ani de la deschidere, Nusret Gökçe s-a văzut constrâns să renunțe la visul de a avea burgerul perfect și să rămână cu celelalte 20 de locații din întreaga lume. 

Nusret Gökçe, cunoscut ca Salt Bae, și-a deschis localul la sfârșitul lunii februarie din anul 2020, în plină pandemie, fix înainte de lockdown. La vremea aceea, a fost acuzat de sexism pentru că le-a oferit gratuit, doar femeilor, un burger vegetal de culoare roz, de mărimea unui aperitiv.

În decursul anilor, localul lui Salt Bae a reușit să stârnească nenumărate polemici pentru produse precum milkshake-ul cu aur de 99 de dolari, burgerul de aur de 100 de dolari și alte preparate care l-au făcut pe criticul Eater Robert Sietsema să spună despre local : „avem tot farmecul unui hangar de avioane”.

Salt Bae / Sursă foto: Instagram

(CITEȘTE ȘI: Imaginile de la finala CM 2022 care au scandalizat mapamondul! Lionel Messi, agasat de Salt Bae. VIDEO)

Restaurantul lui Salt Bae din New York, ținta criticilor

Criticii au reușit să-l lase pe Salt Bae fără una dintre cele 20 de locații. Mai mult de atât, în urmă cu ceva vreme, compania din spatele lanțului de restaurante, Nusr-Et, a fost acuzată că nu ar oferi salariile angajaților, dar și de faptul că anumite angajate ar fi fost hărțuite sexual de către patron.

Scott Lynch a afirmat recent că „a avut ocazia nefericită acum câteva săptămâni să mănânce câteva porții triste de mâncare de spital și tot ce am avut la Salt Bae a fost mai rău” și a încadrat meniul la capitolul „piatră funerară”, „mâncând, aparent, moartea a tot ceea ce este plăcut la mâncare”. În recenzia sa, a spus și că burgerul accesibil a preț a fost „un disc slab de carne, așezat într-o chiflă udă și neplăcut de dulce. De asemenea, este mic, dar oricum nu poți mânca mai mult de o mușcătură”. La momentul acela, a spus despre localul lui Salt Bae că este „cel mai prost din New York”.

Prețurile localurilor bucătarului turc sunt, într-adevăr, greu de accesat pentru oamenii de rând. Pentru locația din Abu Dhabi, cinci sticle de Petrus costă nu mai puțin de 325.000 dirham, respectiv 84.500 de euro, 16.900 de euro o singură sticlă! Mai mult de atât, două sticle Petrus 2009, costă 200.000 de dirham, adică 52.000 euro, respectiv 26.000 euro sticla. Datele au fost făcute publice după ce Salt Bae a pus o poză cu nota de plată record din localul său.

(PENTRU MAI MULTE DETALII, CITEȘTE ȘI: Notă de plată record la Nusr-Et, restaurantul lui Salt Bae din Abu Dhabi! Câti bani a lăsat Antonio Giovinazzi, pilotul Ferrari)

Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un ... citește mai mult