Scapă de urechile înfundate. Medicii: Nu mai folosiţi beţigaşele!

De: Cancan
Publicat: 19/11/2017 | 22:32

Scapă de urechile înfundate. Timpanul este protejat de praf şi alte particule din exterior de către ceară. I se spune cerumen, iar uneori, atunci când este în exces şi nu este curăţat corect poate forma dopuri. Aceste dopuri trebuie îndepărtate. De cele mai multe ori provoacă o pierdere parţială a auzului, uneori chiar şi dureri şi senzaţia că ai ceva în ureche.

De exemplu, se poate întâmpla ca după ce înoţi sau după ce te speli pe cap, să-ţi intre apa în spatele doupului şi să apară toate aceste simptome.

Medicii ORL-işti au o vorbă: Nu introduceţi niciodată ceva mai mic decât cotul. Da, doctorii nu recomandă nici măcar beţişorul cu vată sau degetul. Nu doar că puteţi răni timpanul, însă puteţi împinge dopul de ceară şi mai adânc.

Scapă de urechile înfundate. Puteţi folosi apă oxigenată

Dopul de ceară poate fi înmuiat cu substanţe speciale pe care le găsiţi la farmacie. Pentru a usca urechile, nu le ştergeţi, ci folosiţi un uscător de păr. Însă mare atenţie, nu vă spălaţi urechile mai multe o dată pe lună, pentru că cerumenul are un rol important de protecţie.

Scapă de urechile înfundate.  Puteţi folosi apa oxigenată. Folosiţi o pipetă şi puneţi în ureche 2-3 picături de apă oxigenată. Staţi cu apa aproximativ 5 minut în ureche, timp în care dopul se va înmuia. Vei simţi apoi să te gâdilă cea în ureche. Ca să nu curgă cerumenul care a forma dopul, ţine capul înclinat într-o parte.

Scapă de urechile înfundate. În maxim patru zile scapi de dop

Dacă dopul de ceară nu este prea tare îl poţi îndepărta încă de la prima operaţiune. Dacă nu reuşeşti acest lucru, repetă operaţiunea şi a doua zi. De regulă, ai avea nevoie de patru zile la rând pentru a scăpa de această problemă.

Dacă problema persistă, ar trebui să mergeţi la un medic ORL, pentru că e posibil să fie o altă problemă.

Scapă de urechile înfundate.  Urechea se poate înfunda şi din alte cauze, nu doar din cauza secreţiei excesive de ceară. Pot exista şi alte cauze, precum: conductul auditiv prea îngust din diverse motive, pilozitate mare în conductul auditiv extern, utilizarea excesivă a beţigaşelor pentru curăţarea urechilor, faptul că înotaţi sau faceţi sporturi acvatice sau lucraţi în medii în care e mult praf.