Se închid sau nu școlile? Gabriela Firea: „Inima de părinte îmi spune că ar fi bine, dar este foarte importantă disciplina”

De: A. D.
Publicat: 08/03/2020 | 22:12

Situația României în ceea ce privește răspândirea noului coronavirus începe să fie alarmantă. Până în prezent sau confiramt 15 cazuri de infectare cu virusul și sunte de oameni ce se află în auto-izolare.

În acest context s-a pus în discuție sistarea anumitor activități și închiderea școlilor. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că ar fi de acord cu închiderea școlilor, însă trebuie să respecte deciziile luate de Comitetul Național. (CITEȘTE ȘI: MII DE OAMENI AU FUGIT DIN LOMBARDIA, ÎNAINTE DE INSTITUIREA CARANTINEI! SITUAȚIE DE URGENȚĂ, ROMÂNII VOR SĂ SE ÎNTOARCĂ ACASA! RAED ARAFAT: „NU AI CUM SĂ OPREȘTI CETĂȚENII SĂ INTRE ÎN ȚARĂ”)

Duminică, invitată la o emisiune, la Antena 3, Gabriela Friea a vorbit despre posibilitatea de a se închide școlile din România, din cauza epidemiei de coronavirus. „Ca primar general sunt obligată să respect deciziile luate la nivelul Comitetului Național. Inima de părinte îmi spune că ar fi bine să închidem școlile, dar în această perioadă trebuie să respectăm ceea ce decide Comitetul Național, este foarte importantă disciplina”, a declarat Gabriela Firea la Antena 3.

„Aprobată procedura de suspendare a cursurilor”

Chiar dacă pentru moment școlile din toată țara nu o să fie închise s-au luat măsuri împotriva epidemiei de coronavirus. Într-o conferință de presă, secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a anunțat noile schimbări care vor avea loc în toată țara.

„Vă informăm că a fost realizată și aprobată procedura de suspendare a cursurilor în unitățile de învățământ în cazul apariției cazurilor de COVID – 19 (coronavirus) în respectivele unități. Procedura este utilă pentru luarea măsurii de suspendare a cursurilor în mod rapid și unitar, prin decizie a comitetului județean pentru situații de urgență…sunt interzise manifestările publice sau private, în spații deschise sau închise, cu un număr de participanți mai mare de 1000 de persoane. Această măsură este obligatorie, la nivel național, pentru toți agenții publici și privați și nu este supusă negocierii, excepțiilor, neputând fi amânată.”, scrie în comunicatul Grupului de Comunicare Strategică al Guvernului.