Se întâmplă în România! Jobul pentru care angajatorii oferă salarii lunare de 14.000 de lei. Culmea, nu se găsesc candidați

Publicat: 15/08/2022 | 14:59

Într-o perioadă în care salariile rămân pe loc și prețurile cresc tot mai mult, în România sunt angajatori care oferă salarii lunare de 14.000 de lei. Culmea, în acest domeniu nu se găsesc candidați. Iată despre ce este vorba!

România se numără printre țările cu cele mai mici salarii din Uniunea Europeană, salariul minim brut fiind de 2.550 de lei lunar.

Vezi și: VEȘTI EXCELENTE PENTRU ROMÂNII CU PENSII SUB 1.500 DE LEI! SE ÎNTÂMPLĂ ÎNCEPÂND CU 8 SEPTEMBRIE 2022

Scumpirile din ultimele luni au afectat puterea de cumpărare a românilor, mai ales a celor cu venituri mici. Nu este cazul însă pentru unele joburi care sunt foarte bine plătite, chiar dacă nu e necesară o pregătire de specialitate și de durată.

Jobul pentru care angajatorii oferă salarii lunare de 14.000 de lei

Spre exemplu, fermierii români se plâng că nu găsesc tractorişti, și asta chiar dacă le oferă salarii ce pot ajunge până la 14.000 de lei, potrivit Europa Liberă. Tractoriştii cu experienţă preferă să lucreze în străinătate, iar cei puţini rămaşi în țară sunt la mare căutare și se găsesc chiar mai greu decât IT-iştii.

Dimitrie Muscă, administratorul fermelor Combinatului Agroindustrial Curtici din Arad, a declarat că plătește și salarii de 14.000 de lei pentru tractoriști. Cei care manevrează combine performante sau alte utilaje agricole moderne se pot mândri cu salarii de peste 10.000 de lei pe lună:

Vezi și: CE SALARIU ARE UN LASH STYLIST ÎN ROMÂNIA? MESERIA PENTRU CARE NU AI NEVOIE NICI DE BACALAUREAT, DAR ÎŢI ADUCE MII DE EURO ÎN CONT

„Cel mai mic salariu este de 4.000 de lei, pentru angajaţii care lucrează pe utilaje mai puţin costisitoare. Sunt câţiva angajaţi care într-adevăr ajung la 12.000 – 14.000 de lei”, a declarat Dimitrie Muscă, administratorul fermelor Combinatului Agroindustrial Curtici, potrivit romania.europa libera.

Disperați, unii dintre fermieri angajează tineri pe care îi califică la locul de muncă pentru a deveni tractorişti, însă aceştia pleacă după doar două sau trei luni, în majoritatea cazurilor:

„Noi le facem şi ucenicia uneori. După această perioadă foarte mulţi pleacă. Deseori, oamenii aleg să plece în străinătate”, s-a plâns fermierul Cristian Stoica. În lipsa altor soluţii, din cauza lipsei tractoriştilor, tot mai mulţi fermieri învaţă să-şi conducă singuri tractoarele şi utilajele agricole.