Se va intra în carantină de noapte, în weekend, în 7 localități din jurul Capitalei

Publicat: 25/09/2021 | 13:18
Sursă foto: Pixabay

În ultimele săptămâni, România a înregistrat mii de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dar și sute de decese din cauza virusului. După ce numărul de infectări a revenit pe o pantă ascendentă, și incidența cazurilor a crezut. Astfel că, mai multe localități din jurul Capitalei urmează să li se aplice măsura carantinării de noapte, în weekend, după ce rata de infectare a trecut de 6 la mia de locuitori.

Șapte localități din jurul Capitalei au înregistrat o rată de infectare de peste 6 la mia de locuitori, astfel că autoritățile, potrivit măsurilor, vor trebui să aplice carantina de noapte, în weekend. În Hotărârea aprobată de Guvern se notează faptul că, pentru localitățile care depășesc pragul de 6 la mia de locuitori, se instituie restricții de circulație pe timp de noapte, dar și reducerea programului de funcţionare al magazinelor.

Cele șapte localități din jurul Capitalei care au înregistrat o rată de infectare mare sunt: Afumați – 7,01 la mie, Bragadiru – 6,91 la mie, Chiajna – 6,95 la mie, Dobroești – 8,12 la mie, Mogoșoaia – 6,18 la mie, Popești – Leordeni – 6,27 la mie, Voluntari – 6,09 la mie, conform Gândul.ro.

Citește și PESTE 400 DE LOCALITĂȚI AU INTRAT ÎN SCENARIUL ROȘU! CEA MAI MARE INCIDENȚĂ ÎNREGISTRATĂ TRECE DE 12 LA MIE

Capitala, în scenariul roșu

Rata incidenţei cazurilor de COVID din București a ajuns vineri, 24 septembrie, la 3,77 cazuri la mia de locuitori, în uşoară creştere faţă de ziua precedentă. În acest context, Capitala va intra în scenariul roșu. Prefectura Capitalei a transmis Hotărârea CMBSU, care prevede introducerea de noi restricții. Măsurile vor fi aplicate din această noapte, iar Hotărârea CMBSU este în curs de finalizare.

Principalele rstricții

  • este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere gura și nasul, pe o rază de 50 m în jurul unităților de învățământ, pentru persoanele care staționează în acest perimetru.
  • este permisă desfășurarea orelor de educație fizică doar în spații deschise, fără obligativitatea purtării măștii de protecție. în spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între persoane şi cu purtarea măştii de protecţie, doar pentru cei vaccinați sau care au rezultatul negativ al testului COVID sau care au trecut prin boală.
  • intrarea la cinematografe, spectacole şi/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie, doar pentru cei vaccinați sau care au rezultatul negativ al testului COVID sau care au trecut prin boală.
  • organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise cu un număr mai mare de 2.500 de spectatori, doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
  • se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri) cu maximum 200 de persoane în interior şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, doar pentru cei vaccinați sau care au rezultatul negativ al testului COVID sau care au trecut prin boală.

Sursă foto: Pixabay