Seism de proporții în Chile. Cutremurul a avut 6,8 pe scara Richter

Publicat: 03/06/2020 | 13:28

Un cutremur de proporții s-a produs, miercuri, în nordul statului Chile. Seismul a avut o magnitudine de 6.8 pe scara Richter, potrivit The Independent.

Cutremurul de magnitudinea 6,8 a zguduit, miercuri, a lovit la sud-vest de San Pedro de Atacama. Seisumul s-a produs la o adâncime de 145 de kilometri.

Din primele informații nu au fost anunțate victime sau pagube, potrivit The Independent. Dat fiind faptul că Chile se află în ”Centura de Foc a Pacificului”, mișcările scoarței terestre din această zonă sunt destul de frecvente.

CITEȘTE ȘI: Coronavirus în România – 3 iunie. Încă 152 persoane au fost infectate cu COVID-19, iar bilanțul a ajuns la 19.669

În 2014, un cutremur cu magnitudinea 7,2 a avut loc în sud-estul Oceanului Pacific, la aproximativ 570 de kilometri sud de Insula Paștelui, situată la peste 3.600 de kilometri de coastele chiliene.

La acea vreme, Centrul de Alertă pentru tsunami, cu sediul în Hawaii, a anunțat că nu există niciun risc de tsunami. Seismul a fost înregistrat la ora 2.15 GMT (5.15, ora României), iar epicentrul a fost localizat la o adâncime de 10 kilometri.

Cutremur în România. Cel mai mare – 5,2 grade

Cel mai mare cutremur produs în acest an în România a fost pe data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, magnitudinea fiind de 5,2 grade pe scara Richter. Seismul a fost resimţit şi la Bucureşti.

În anul 2018, în data de 28 octombrie, a avut loc în România, în judeţul Buzău, un cutremur de 5,8 pe Richter, mişcarea tectonică fiind, de asemenea, resimţită şi în Capitală.

NU RATA: DANIELA DODEAN, ÎN DOLIU DUPĂ CE MAMA EI A MURIT NEAȘTEPTAT. MĂRTURII CUTREMURĂTOARE: „INIMA EI NU A REZISTAT DORULUI DE COPII ȘI NEPOȚI”

Totul depre cutremurele din Vrancea

Specialiștii consideră că zona Vrancea este un stadiu final al unei foste zone de subducție. Toate cutremurele din această zonă au același tip de plan de falie, orientat NE-SV.

Cele mai puternice seisme din zona Vrancea, care s-au soldat și cu pierderi de vieţi omeneşti, s-au înregistrat la 26 noiembrie 1802, 10 noiembrie 1940 (a avut adâncimea focarului de 122 km şi magnitudinea de 7,4 pe scara Richter) şi 4 martie 1977 (adâncimea focarului fiind de 93 km şi magnitudinea de 7,2 pe scara Richter).

VEZI AICI: DIAGNOSTICATĂ CU HIV, O TÂNĂRĂ DE 31 DE ANI DIN ROMÂNIA ȘI-A SPUS POVESTEA. “TEAMA DE A FI JUDECATĂ DE ALŢII E MAI MARE DECÂT TEAMA DE MOARTE!” MĂRTURII CUTREMURĂTOARE

 

Elena Nica
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea București. Experiențe în trecut: news editor Observator, Antena 1 și Antena Stars citește mai mult