Selly, scrisoare deschisă către Ministerul Educației! Ce vrea să schimbe vloggerul

Publicat: 02/09/2020 | 13:30
Selly, scrisoare deschisă către Ministerul Educației! Ce vrea să schimbe vloggerul

Selly a adresat o scrisoare deschisă celor de la Ministerul Educației. Iată ce vrea să schimbe vloggerul în sistemul de învătământ din România.

Vloggerul a explicat care consideră că sunt problemele sistemului educațional din România și ce soluții crede că sunt potrivite.

Selly a adresat o scrisoare deschisă Guvernului, pe care a postat-o și pe rețelele sociale.

Prima problemă a lui a fost legată de timpul pe care elevii îl petrec la școală și cu pregătirea temelor: „În gimnaziu, un elev petrece 35 de ore pe săptămână la școală, în bancă, urmează, în cazul multora, meditații de 2-3 ori pe săptămână, alte 3 ore de teme pe zi, ceea ce înseamnă aproximativ 12 ore de muncă (…) Din acest motiv, nu mai rămâne timp de joacă, de creativitate, de a-și descoperi pasiuni care să îl facă fericit. Numărul orelor ar trebui redus: 20 de ore la ciclul primar și 25 de ore la ciclul gimnazial. Există o lege promulgată de Președinte, însă nu a fost niciodată pusă în aplicare”.

Vloggerul crede că o altă problemă mare a sistemului educațional de la noi este modul de predare al profesorilor.

„Elevii nu sunt încurajați deloc să își exprime opinia”

„Din păcate, elevii nu sunt încurajați deloc să își exprime opinia, să dezbată sau să lucreze în echipă. Aceste concepte stau la baza sistemelor de învățământ din alte state, care te pregătesc real pentru următoarele etape din viață, pentru momentul când vei avea un job”, crede Selly.

„CINE VREA SA SCHIMBAM SCOALA DIN ROMANIA? Va rog sa cititi aceasta scrisoare si, daca sunteti de acord cu mesajul meu, sa o postati si voi pe wall, story, FB, oriunde, cu #VremOScoalaCaAfara #EducatiaSchimbaTot, sa o trimiteti la guvern, sa o trimiteti prietenilor. Daca aceasta scrisoare are o imensa sustinere le va fi imposibil sa ne ignore. Scoala din Romania scoate, in prezent, analfabeti functionali pe banda rulanta. De ce e mai important sa memorezi pagini intregi de comentarii decat sa inveti despre bani, economie, institutiile statului, sanatate, drepturile si obligatiile tale? Am intrat in sistemul de invatamant in 2008, am terminat liceul in 2020. Eu m-am schimbat, dar de 12 ani sistemul de invatamant a ramas exact la fel, trist si orientat spre trecut”, a mai scris tânărul pe Instagram.