Semnalul de alarmă tras de doctorul Adrian Streinu-Cercel! „E timpul să ne focusăm pe salvarea de vieți omenești”

Publicat: 07/11/2020 | 22:47

Directorul Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din București, medicul Adrian Streinu-Cercel a vorbit despre situația critică în care s-a ajuns din cauza pandemiei. Acesta a tras un semnal de alarmă și a făcut apel la autorități pentru a interveni mai ferm.

Medicul a declarat că situația este deja la limită, iar dacă numărul de cazuri continuă să crească se va ajunge la restricții mult mai severe. Acesta consideră că este timpul ca toți oamenii să înțeleagă gravitatea situației și să se comporte responsabil. (CITEȘTE ȘI: ADRIAN STREINU-CERCEL, DECLARAȚII ÎNGRIJORĂTOARE: „UN INFECTAT CONTAMINEAZĂ ALTE 40 DE PERSOANE ÎN NUMAI 12 ZILE”)

„Categoric vom ajunge la restricții care vor fi de amploare, pentru că la 10.000 de cazuri raportate sunt alte zeci de mii în spate, nedetectate sau care nu s-au manifestat.

E timpul să ne focusăm pe salvarea de vieți omenești și asta se face în stradă. Noi trebuie să împărțim lumea în negativi și pozitivi – sigur, în sensul medical – astfel încât pe cei pozitivi să-i tratăm acasă, iar pe cei negativi să-i lăsăm să-și vadă de treabă”, a declarat medicul Adrian Streinu-Cercel.

„Trebuie să intervină mai ferm autoritățile locale”

Medicul a mai accentuat faptul că sistemul medical este la limită, iar iresponsabilitatea unor oameni aduc o presiune suplimentară. Acesta a explicat că este esențial ca oamenii să respecte regulile impuse, pentru a limita numărul de noi îmbolnăviri. Iar acolo unde nu se respectă restricțiile autoritățile are trebui să intervină mai ferm. (VEZI ȘI: CÂND SE VA SFÂRȘI PANDEMIA DE CORONAVIRUS? CE SPUNE MEDICUL ADRIAN STREINU-CERCEL)

”Deja efectele acestei pandemii se văd evident și sunt dramatice. Trebuie să le explicăm că nu mai e de joacă, pentru că aceasta joacă se traduce prin decese. Din păcate, noi, medicii suntem „la primire”, noi nu putem face altceva decât să așteptăm oamenii să vină la spital.

Trebuie să înțelegem că numărul de personal sanitar este limitat, nu numai la noi, ci oriunde în lume, iar depășirea acestui potențial de tratament se va traduce în cazuri care nu vor mai putea fi tratate corespunzător încă de la intrarea în unitatea spitalicească. Aici trebuie să intervină mai ferm autoritățile locale, să le explice oamenilor că nu e de glumă,” a mai spus Adrian Streinu-Cercel.