Serghei Gorbunov, unul dintre cei mai periculoși infractori din România, a fost eliberat condiționat!

Publicat: 19/03/2019 | 16:20

Cetăţeanul moldovean Serghei Gorbunov, condamnat definitiv, în 2011, la 16 ani de detenţie, prin sentința Curții de Apel Alba Iulia, pentru o tâlhărie comisă în Deva, asupra patronului unei case de schimb valutar, a fost, marți, eliberat condiționat.

Potrivit reprezentanților Penitenciarului Deva, Serghei Gorbunov a fost eliberat condiționat marți, în baza deciziei Judecătoriei Deva, care a fost stabilită în 11 martie și nu a fost contestată.

Marți a fost eliberat. A fost predat autorităților române, Biroul de Imigrări, în colaborare cu Jandarmeria, pentru a fi expulzat din țară”, a declarat Florin Andrei, comisarul șef al Penitenciarului Deva.

În noiembrie 2011, cetăţeanul moldovean Serghei Gorbunov a fost condamnat definitiv la 16 ani de detenţie, de către Curtea de Apel Alba Iulia, pentru o tâlhărie comisă la Deva, asupra patronului unei case de schimb valutar.

Reprezentanții Curţii de Apel Alba Iulia declarau atunci că instanţa a respins recursul lui Gorbunov şi a menţinut decizia Judecătoriei Deva, care îl condamnase la 16 ani de închisoare.

Cetăţeanul moldovean Serghei Gorbunov a fost condamnat, în 4 octombrie 2010, de Judecătoria Deva, la 13 ani de închisoare cu executare pentru tâlhărie, pedeapsa fiind contopită cu cele pentru alte şase condamnări, astfel că el avea de executat 16 ani de închisoare.

Serghei Gorbunov a fost judecat pentru tâlhărie, el fiind acuzat că l-a atacat pe patronul unei case de schimb valutar din Deva şi că i-a furat 65.000 de lei.

În faţa instanţei, Gorbunov a susţinut că nu el a comis tâlhăria din 2003 şi că, în 2004, în momentul în care a fost adus la Deva pentru a fi recunoscut de patronul casei de schimb valutar, a păşit pentru prima oară în municipiul respectiv.

Gorbunov afirma că proba ADN pe baza căreia a fost deschis dosarul a fost „contrafăcută” şi că se încearcă să i se pună în spate un alt „AN” (caz cu autor necunoscut – n.r.). Astfel, avocatul lui Gorbunov a cerut refacerea analizei probei ADN la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” din Bucureşti şi a spus că prima probă a fost analizată la laboratorul criminalistic al IGPR.

Expertiza ADN cerută şi făcută la IML „Mina Minovici” a constituit motivul mai multor amânări ale judecătorii procesului, întrucât documentul fie nu sosise de la Bucureşti, fie venise doar o copie, fie părţile implicate au cerut timp pentru a putea studia expertiza.

Răzvan Scarlat
Răzvan Scarlat este redactor la site-ul CANCAN.RO, care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A avut prima tangență cu presa la vârsta de 23 de ani, când a început să scrie pentru fanatik.ro. Apoi a semnat articole pentru GOOOLSPORT și ZIUANEWS.RO. ... citește mai mult