Sexy-escroaca din Mehedinti, cautata dupa ce a fugit cu 200.000 de euro! Pusese la punct un joc piramidal

De: Cancan
Publicat: 30/01/2013 | 15:59

Acestia s-au lăsat convinşi de tânăra angajată la o casă de schimb valutar renumită din oraş să investească sute de mii de euro, bani care nu le-au mai fost înapoiaţi niciodată.
Nicoleta Cristina Bologea este acum de negăsit, iar persoanele implicate susţin că aceasta a reuşit să fugă cu aproape 200 000 de euro, bani investiţi de peste 20 de persoane dornice să se îmbogăţească peste noapte.

Banii investiţi în jocul piramidal sunt ai unui preot din Drobeta Turnu Severin care a lăsat pe mâna tinerei aproape 80.000 de euro, ai unui alt preot, din Strehaia, care a investit 20.000 de euro, dar şi ai altor persoane care s-au trezit că nu mai au niciun ban, după ce au avut încredere în femeia de 35 de ani ce este acum de negăsit. În momentul în care şi-au dat seama că au fost escrocaţi, păgubiţii au făcut plângeri la poliţie, iar acum poliţiştii judiciari din cadrul IPJ Mehedinţi anchetează cazul şi o caută pe tânără.  „Eram prieteni de mai mult timp şi mi-a spus că îmi dă banii înapoi cu vreo 300-400 de euro în plus, în maxim două săptămâni, aşa că i-am dat 3 000 de euro. Am avut încredere cunoscându-o de mult timp şi apoi a trecut aproape trei săptămâni şi nu a mai răspuns la telefon şi schimbat numărul şi apoi am aflat că ar fi fugit din ţară. Nu era prima dată când îi dădeam bani, îi mai dădusem înainte şi mi-a restituit banii a doua zi cu 100 de euro în plus,i-am dat atunci 2500 de euro. Spunea că îi cumpără la un curs mai mic, ea lucrând la o casă de schimb valutar şi ne dă nouă mai mult. Am depus plângere la poliţie acum aproape un an de zile,poliţia nu a făcut nimic. Între timp am aflat că mai sunt şi alte persoane înşelate de ea şi nu este de găsit.”, a spus unul dintre păgubiţi.

„O cunoşteam din liceu,eram cunoştinţe vechi şi la un moment dat mi-a spus că are posibilitatea la casa de schimb valutar unde lucrează să cumpere de la o licitaţie a unei bănci pe un preţ foarte bun, cu 3,8 lei, euro fiind 4.6 lei, care vor fi depuşi într-un cont de siguranţă de care se ocupă ea şi neavând bani a implicat mai multe persoane să investească bani pentru ea, urmând ca cei care investesc să îşi primească banii după licitaţia respectivă. Suma totală investită de mine a fost de 6 000 de euro şi trebuia să primesc de la ea mult mai mult. Dar nu am primit niciodată nici măcar banii mei investiţi pentru că s-a făcut de negăsit.”, a mai spus un alt păgubit.
Escrocheria are la bază un sistem piramidal de acumulare de fonduri, în progresie, bazat pe racolarea persoanelor naive, seduse de mirajul unei îmbogăţiri rapide. Funcţionarea sistemului este determinată strict de numărul celor atraşi în „jocul bancar”, fără ca „investitorii” să-ţi mai poată recupera banii. Combinaţia este simplă: fiecare nou participant recrutat pentru a cunoaşte „afacerea de succes” este obligat să achite suma de 2.290 de euro. Asta, pe lângă alte taxe obligatorii de participare la şedinţele de iniţiere în „tainele afacerii”.

Iulian Finul