Sfaturi practice pentru diminuarea facturilor la curent. Iată ce ne recomandă specialiștii!

Publicat: 06/10/2022 | 11:51

S-au găsit soluții inclusiv pentru diminuarea facturilor lunare. În acest sens, specialiștii scot la lumină câteva metode eficiente de economisire a energiei electrice și a gazelor naturale.

Scumpirile din ultima perioadă au determinat însă tot mai mulți români să se adapteze noului trai. Partea bună este că se pot scade cheltuielile atât la nivel individual, cât și instituțional. Cei de la Bankwatch România au analizat întreaga situație și au propus noi trucuri de micșorare a costurilor lunare.

În primul rând, este recomandat să nu folosiți mai multe aparate electrocasnice în același timp, deoarece consumul va crește considerabil.

De asemenea, trebuie să acordați o atenție sporită prizelor din casa voastră. Atât timp cât nu folosiți anumite aparate, încercați să le opriți alimentarea de energie electrică.

Altă metodă important de economisire se învârte în jurul centralei termice. Specialiștii ne sfătuiesc să ne îmbrăcăm mai gros în sezonul rece și să setăm termostatul pe o temperatură mai mică față de cea cu care eram obișnuiți în anii anteriori.

Inclusiv apa caldă trebuie să aibă o limită de până în 50 de grade Celsius. Dincolo de acest lucru, nu este suficient să înlocuiți toate becurile normale din casă cu cele de tip LED. Atunci când ieșiți din încăpere trebuie să stingeți sursele de lumina din acel loc, pentru a putea salva câtiva bani în plus.

Chiar și sistemele bune de tâmplărie și cele de izolație ne ajută să economisim, întrucât cu ajutorul lor se poate menține căldura mai mult timp, în locuință. Aceste obiceiuri, adunate vor avea rezultate neașteptate pe facturile de curent și gaze naturale, menite să le ușureze viața tuturor locuitorilor din România.

Iată care sunt cele mai practice sfaturi de economisire a energiei electrice și a gazelor:

– Înlocuiți toate becurile, cu becuri LED de calitate

– Când plecați dintr-o încăpere, stingeți lumina.

– Setați termostatul sistemului de încălzire cu un grad mai puțin față de temperatura cu care erați obișnuiți.

– Înlocuiți electrocasnicele vechi cu modele de ultimă generație care au un consum de curent mult mai mic

– Nu folosiți simultan cei mai mari consumatori din incintă

– Setați temperatura apei calde la maximum 50-55 grade Celsius

– Scoateți din priză toate aparatele pe care nu le folosiți.

– Optați pentru tâmplărie termopan de calitate

 

CITEȘTE ȘI: Accidentare horror la „Sunt celebru, scoate-mă de aici”: „Mi-a sărit umărul”. Medicii au intervenit de urgenţă

This browser does not support the video element.