Sfinţii Valentin au fost condamnaţi la moarte! Cum a devenit comercială sărbătoarea

De: Cancan
Publicat: 13/02/2018 | 18:57

SFÂNTUL VALENTIN: Tinerii, în general, aşteaptă această sărbătoare pentru a sărbători iubirea, dar într-un mod comercial. De unde provine, de fapt, această sărbătoare? De la Sfântul Valentin, aşa cum se şi numeşte. Calendarul catolic îi sărbătoreşte, în fiecare an, în ziua de 14 februarie, pe doi sfinţi cu numele de Valentin. Unul dintre ei a fost preot la Roma, iar celălalt episcop la Terni. Sfântul Valantin din Roma este cunoscut pentru critica sa împotriva orgiilor sexuale, el fiind condamnat la moarte. Sfântul Valentin din Terni a fost, de asemenea, arestat, iar pentru a testa că vorbele sale erau adevărate, prefectul i-a cerut să se roage pentru fiica sa oarbă, iar acesteia i-a revenit vederea în urma rugăciunilor spuse de Sfântul Valentin. Chiar dacă prefectul şi-a dat seama de puterea Sfântului, împăratul Claudiu a cerut arestarea şi condamnarea la moarte a sfântului.

SFÂNTUL VALENTIN: Cei sfinţi au fost îngropaţi la Roma într-o zi de 14 februarie, iar aceasta a devenit şi ziua în care ei sunt sărbătoriţi de Biserică. Numele Sfântului Valentin a fost găsit şi în mai multe legende, una dintre acestea vorbind despre slujbele religioase pe care Sfântul Valentin le oficializa creştinilor, încălcând dispoziţia împăratului Claudiu.

SFÂNTUL VALENTIN: De-a lungul timpului, Ziua Îndrăgostiţilor a fost sărbătorită de îndrăgostiţi prin darurile pe care şi le făceau, ciocolată sau flori, ajungând în zilele noastre la ceea ce numim Valentine’s Day, o sărbătoare comercială, care a fost adoptată şi de ţările ortodoxe. În plus, şi calendarul ortodox îi sărbătoreşte pe cei doi Sfânţi Valentin pe 6 şi 30 iulie.