Simulare Evaluarea Națională 2019. Modele subiecte la limba română și matematică

De: Cancan
Publicat: 10/03/2019 | 13:38

A început numărătoarea inversă pentru cei care susțin Simularea pentru Evaluarea Naţională 2019. Mâine ei vor începe cu prima probă: limba și literatura română. O premieră în învățământ este că tot mâine vor susține examenul și elevii de clasa a VII-a, alături de cei de a VIII-a, care în vară vor da evaluarea națională.

Citește și: Evaluarea Națională 2019. Calendarul complet al probelor pentru elevii clasei a VIII-a

Simularea se adresează celor aproximativ 350.000 de elevi înscrişi în clasele VII-VIII la începutul anului şcolar 2018-2019. Notele primite la simulările naţionale pot fi trecute în catalog doar la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui.

În rândurile de mai jos poți consulta modele de subiecte la limba și literatura română, dar și la matematică și limba și literatura maternă pentru absolvenţii clasei a VIII-a:

Elevii de clasa a VII-a nu au avut la dispoziţie modele de subiecte speciale pe site-ul oficial edu.ro, , ci s-au ghidat după structura subiectelor pentru clasa a VIII-a.

Calendarul simulării  Evaluării Naţionale 2019 este următorul:

  • 11 martie 2019: Limba şi literatura română – probă scrisă;
  • 12 martie 2019:  Matematica – probă scrisă;
  • 13 martie 2019: Limba şi literatura maternă – probă scrisă;
  • 22 martie 2019  – aflarea rezultatelor.

Rezultatele obținute vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Ecaterina Andronescu, declarații despre eliminarea Evaluării Naționale

“Este acum la Senat, chiar este pe lista de vot, o lege care stabilește obligativitatea ultimelor două grupe la grădință – grupa mijlocie și grupa mare – și ultimii doi ani de liceu, începând din anul 2020. Anul acesta va trebui să pregătim preluarea, la început de ciclu și la sfârșit de ciclu, în învățământul obligatoriu. Noi am declanșat aceste dezbateri publice cu directorii școlilor și-n București, și-n alte județe din țară să încercăm să vedem și care este percepția.

Pentru că acum evaluarea de la clasa a VIII-a este doar o evaluare pentru încheierea gimnaziului și repartizarea elevilor în școli profesionale, clasice sau duale, și respectiv în licee. Clasa a VIII-a nu mai reprezintă sfârșitul învățământului obligatoriu, cum era în legea 84, de exemplu. Dacă învățământul devine obligatoriu pe 12 clase se justifică evaluări intermediare? Ca să întărim ritmul acesta al învățării continue, pentru că el este cel care dă și temeinicie învățării. Toate sunt care, fără îndoială, merită să le discutăm”, a spus ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, în cadrul unei declarații pe care a dat-o la începutul acestei săptămâni.

Simulări BAC 2019 – calendar

  • 18 martie 2019: Limba și literatură română – probă scrisă;
  • 19 martie 2019: Limba și literatură maternă – probă scrisă;
  • 20 martie 2019: Proba obligatorie a profilului – probă scrisă;
  • 21 martie 2019: Proba la alegere a profilului și specializării – probă scrisă.