Situație alarmantă în pandemie! Vârful celui de-al șaselea val ar putea fi atins în prima săptămână din august, cu 30.000 de cazuri pe zi

Publicat: 01/08/2022 | 11:59
Sursă foto: Pixabay

Situația este alarmantă la nivel mondial, după ce numărul de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 se află într-o continuă creștere. Potrivit epidemiologilor, în prima săptămână din luna august se așteaptă să se atingă vârful celui de-al șaselea val al pandemiei. În acest sens, ar putea fi înregistrate 30.000 de cazuri de persoane infectate zilnic.

Epidemiologii dezvăluie un scenariu sumbru, în pandemia de coronavirus. Potrivit estimărilor, în prima săptămână din luna august se așteaptă să se atingă vârful celui de-al șaselea val pandemic, înregistrându-se chiar și câte 30.000 de cazuri pe zi, cu varianta Centaurus. Una dintre cele mai mari îngrijorări ale specialiștilor se concentrează asupra infectărilor în rândul copiilor. În ultima perioadă, din ce în ce mai mulți copii au fost depistați pozitiv la SARS-CoV-2, iar situația ar putea deveni și mai alarmantă, odată ce vor începe cursurile.

Vezi și VIRGIL MUSTA, AVERTISMENT PENTRU ROMÂNI: ”ACEASTĂ VARIANTĂ ESTE MULT MAI CONTAGIOASĂ FAȚĂ DE DELTA”

În România s-ar putea înregistra peste 10.000 de cazuri, zinic, în prima săptămână din luna august 2022

Și în România, potrivit specialiștilor, s-ar atinge cel de-al șaselea val pandemic tot săptămâna aceasta. S-ar preconiza în jur de 10.000 de persoane infectate, zilnic. Iar acesta ar reprezenta, de fapt, cel mai optimist scenariu. Epidemiologii au lansat, însă, și un scenariu sumbru, în care, zilnic, ar putea să se înregistreze cazuri de trei ori mai mari.

În ultima săptămână, spitalizările în rândul copiilor au crescut cu peste 60%. De asemenea, nu se cunoaște cu exactitate ce scenariu va fi în toamnă, când elevii se vor întoarce în bănci, arată antena3.ro.

Citește și PRIMUL PACIENT DIN ROMÂNIA DIAGNOSTICAT CU ”CIUPERCĂ NEAGRĂ”, ÎN 2022. ESTE O INFECȚIE POST-COVID

Centaurus, noua variantă a coronavirusului

Varianta BA.2.75 – supranumită „Centaurus” – a fost detectată pentru prima dată în India la începutul lunii mai. Cazurile din Marea Britanie au crescut de atunci brusc – și aparent mai rapid decât cele ale variantei BA.5 extrem de transmisibile, care este prezentă și în India și înlocuiește rapid varianta BA.2 dominantă anterior în multe țări.

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a desemnat-o „variantă în monitorizare” la 7 iulie, ceea ce înseamnă că există unele indicii că ar putea fi mai transmisibilă sau asociată cu o boală mai gravă, dar informațiile sunt încă puține.

Sursă foto: Pixabay