Situație ca-n filmele de groază la Spitalul Floreasca din București. Un pacient mort de COVID-19 a dispărut fără urmă

Publicat: 04/01/2021 | 18:16

O familie al cărei membru a murit la Spitalul Floreasca din cauza noului coronavirus a avut o surpriză de proporții atunci când s-au dus să îi ridice trupul neînsuflețit. Cadavrul acestuia dispăruse fără urmă. 

Este vorba despre un pacient care a murit la data de 29 decembrie, iar familia decedatului susține că unitatea sanitară nu a reușit un timp să găsească cadavrul.  Câteva ore mai târziu, situația s-a lămurit.

Pacientul mort de COVID și dispărut din Spitalul Floreasca a fost găsit. O altă familie a ridicat cadavrul și l-a îngropat crezând că-i ruda lor. Acum poliția face anchetă pentru neglijență. În paralel sunt verificări administrative și la spital.

Citește și: Coronavirus România 4 ianuarie. Câte persoane s-au infectat în ultimele 24 de ore

„Noi am avut pe data de 31 decembrie două persoane care au decedat și una dintre familii a identificat cadavrul și acesta a fost predat firmei de pompe funebre. Acum, noi verificăm să vedem dacă acest cadavru nu a fost recunoscut în mod corect de familie sau dacă cineva a greșit în momentul în care a predat cadavrul, pentru că, cel mai probabil, cele două cadavre au fost încurcate”, a spus medicul Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt de la Spitalul Floreasca.

Conducerea a deschis și o anchetă

Conducerea spitalului a declanșat o anchetă, la fel și poliția, în urma sesizării familiei persoanei decedate. „Precizez de la început că în unitate se desfăşoară o cercetare administrativă, pentru a vedea cum s-au petrecut exact lucrurile (…). În momentul în care un pacient decedează el primeşte o brăţară de identificare, care se aplică la nivelul încheieturii mâinii şi apoi este pus în doi saci de cadavre.

Personalul Serviciului de Anatomie Patologică are obligaţia, în momentul în care predă pacientul decedat familiei, să verifice datele care există în cartea de identitate cu cele de pe brăţara de identificare, iar familia trebuie să recunoască decedatul. În această situaţie, noi am avut pe data de 31 decembrie două persoane care au decedat şi una dintre familii a identificat cadavrul şi acesta a fost predat firmei de pompe funebre.

Acum, noi verificăm să vedem dacă acest cadavru nu a fost recunoscut în mod corect de către familie sau dacă cineva a greşit în momentul în care a predat cadavrul firmei de pompe funebre, pentru că, cel mai probabil, cele două cadavre au fost încurcate”, a spus medicul Opriţa pentru Digi24.

Nu rata: O pacientă COVID-19 din Anglia și-a văzut mama murind la Terapie Intensivă, în același salon cu ea