Slabitul va fi mai usor decat ti-ai putea imagina! Uite ce au descoperit cercetatorii!

De: Cancan
Publicat: 30/04/2014 | 19:17

Acetatul, molecula care poate distruge pofta de mancare, se gaseste in fibrele dietetice, dupa cum scrie Daily Mail. Aceasta poate fi eliberata in organism atunci cand verdeturile si legumele sunt digerate de bacteriile de la nivelul colonului. In acest moment, la creier va ajunge un semnal care avertizeaza ca persoana respectiva trebuie sa nu mai manance.

Un studiu publicat in revista Nature Communications confirma ca fibrele sunt benefice pentru sanatate si ca ar putea fi folosite in tratarea obezitatii, boala care a ajuns la nivel de epidemie in ultimele decenii.

„Principala provocare consta in dezvoltarea unei metode care sa livreze cantitatea necesara de acetati pentru a micsora apetitul, insa intr-o forma care sa fie acceptabila si sigura pentru oameni”, explica Gary Frost, profesor la Imperial College London.

Poate ajuta persoanele obeze

Cercetatorii afirma ca o cura cu acetati ar putea fi de foarte mare ajutor persoanelor care au probleme cu greutatea. In plus, ea este si sigura.

„Acetatul este activ doar pentru o scurta perioada in organism, asadar, daca ne vom concentra pe un produs bazat pe acetat pur va trebui sa gasim o metoda pentru a-l introduce treptat in organism, pentru a fi eliberat lent in intestin. O alta optiune ar fi sa ne concentram pe fibre si sa le manipulam pentru a le face sa produca mai mult acetat decat in cazurile obisnuite. Astfel, vom avea nevoie de mai putine fibre si vom obtine acelasi efect – este o optiune mai confortabila decat sa marim cantitatea de fibre din dieta”, a mai spus specialistul.

______

CITESTE SI:

Tinerete fara batranete! Ce actrita de telenovele de la noi sustine ca a descoperit Sfantul Graal al retetelor de infrumusetare

Revoltator! Uite ce face un batranel pe aleile parcului Herastrau in timp ce mamele isi plimba copiii

_______

Rezultatul optimist a fost confirmat in laborator

Cercetartea a studiat efectele unui tip de fibre dietetice, numita inulina, care poate fi extrasa din cicoare si sfecla de zahar. Acestea, in mod normal, sunt adaugate in batoanele de cereale.

Oamenii de stiinta au facut experimente in laborator, folosindu-se de soareci. S-a constatat ca cei care au consumat grasimi si inulina au mancat mai putin decat cei care nu au primit fibra dietetica.

R.O.