Șoferii, puși la o nouă cheltuială de politicienii europeni. Ce presupune proiectul “Euro 7”, care tocmai a fost aprobat

Publicat: 19/12/2023 | 14:42
Veste bună pentru o categorie de șoferi

Vești surpinzătoare pentru conducătorii auto! Negociatorii de la Parlamentul European şi statele membre Uniunii Europene au ajuns la un acord privind proiectul Euro 7. Astfel că șoferii vor avea pe listă o cheltuială suplimentară. Ce presupune decizia luată de oficiali?

Citește și: ȘOFERII PRIMESC O VESTE PROASTĂ CHIAR ÎNAINTE DE CRĂCIUN. CÂT VOR TREBUI SĂ PLĂTEASCĂ DE LA 1 IANUARIE 2024 PENTRU ASIGURĂRILE RCA

Luni, 18 decembrie, a fost aprobat proiectul privind noile limite referitoare la emisiile autovehiculelor, autobuzelor și altor vehicule, denumite „Euro 7”. Potrivit oficialilor de la Parlamentul European, normele se aplică mașinilor și camionetelor la 30 de luni de la intrarea lor în vigoare, iar pentru autobuze și camioane este vorba de 48 de luni. Decizia vine după efectele dezastroase produse de poluare. Comisia Europeană a publicat date conform cărora au loc peste 300.000 de decese premature pe an din această cauză.

Ce trebuie să știe șoferii despre proiectul „Euro 7”

Reprezentanții din Uniunea Europeană au ajuns la un acord cu privire la proiectul „Euro 7”. Este pentru prima dată când sunt introduse limite pentru emisiile de particule cauzate de uzura frânelor şi anvelopelor, a precizat DPA.

Anual, 300.000 de oameni își pierd viața din cauza poluării. Astfel că încă din 1992, Uniunea Europeană a încercat să reducă substanțele dăunătoare pentru mediu şi sănătate, luând măsuri cu privire la limitele referitoare la emisiile vehiculelor.

Înăsprirea normelor a avut și urmări. Autoritățile din Franța și Italia au încercat să păstreze competitivitatea industriei auto şi cele 14 milioane de locuri de muncă din Uniunea Europeană. De asemenea, cei din domeniul automobilelor susțin că prețul automobilelor are de suferit în urma limitelor prea severe. Mașinile sunt din ce în ce mai puțin accesibile pentru clasa mijlocie.

Vehiculele care respectă normele Euro 7 sunt cele electrice și cele alimentate cu hidrogen pentru că standardele impuse de Uniunea Europeană nu fac referire doar la gazele de eşapament, cum ar fi oxizii de azot (NOx), ci şi alte emisii provenite din trafic, precum particulele ultrafine cauzate de uzura frânelor şi anvelopelor.

Pentru a reduce poluarea, Uniunea Europeană a luat mai multe decizii radicale. Începând cu anul 2035, va fi interzisă vânzarea de automobile noi echipate cu motoare pe benzină şi motorină.

Citește și: CE MESAJE AU GĂSIT ZECI DE ȘOFERI SUB ȘTERGĂTOARELE MAȘINILOR PARCATE. METODĂ NEOBIȘNUITĂ LA CARE A APELAT PRIMĂRIA DIN BUZĂU