Solutiile minune pentru dezghetarea masinii in timp record! Cum sa faci sa nu ingheti pe langa autoturism

De: Cancan
Publicat: 03/01/2015 | 12:19

“Cancan.ro” va prezinta cele mai eficiente metode pentru ca in doar cateva minute, masina sa fie pregatita pentru drum.

Categoria de soferi favorizata pe perioada sezonului rece este cea a posesorilor automobilelor de lux. Majoritatea au inclus un sistem care asigura pornirea motorului din telecomanda, astfel ca fericitul proprietar isi dezgheata masina doar printr-o simpla apasare de buton, si poate cobori din casa doar dupa ce masina este incalzita complet.

Zapada proaspata este cel mai usor de indepartat

Metodele clasice care se aplica dezapezirii si dezghetarii autoturismului nu sunt insa stapanite de toti soferii, nu de putine ori acestia inghetand chiar ei pe langa masini, incercand sa le aduca in stare de functionare.

Sprayul de dezghetare nu trebuie sa lipseasca

Cel mai usor de indepartat este zapada afanata, care se da usor jos de pe masina folosind o matura cu coada. Numai ca, dupa mai multe zile de ger, zapada se transforma in gheata, si abia atunci incepe drama pentru soferi.

Cea mai eficienta metoda ramane spayul de dezghetare

Este indicat ca soferul sa aiba spray-uri de dezghetare, pe baza de alcool, care se gasesc la hipermarketuri si la magazinele de piese auto. Exista doua categorii de asemenea produse, cele destinate parbrizului si geamurilor, precum si cele care se pot folosi la incuietori. In lipsa lor, se poate folosi alcool sau lichid de parbriz, pentru sezonul rece.

Ventilatia este obligatorie

Esentiale sunt sprayurile de incuietori, pentru ca, in prima faza, soferul trebuie sa intre in masina inghetata, pentru a porni motorul. Incuietorile inghetate nu rezista in fata “inamicului” si soferul, odata intrat in autoturism, poate porni motorul, desigur, daca si bateria masinii il ajuta.

Geamurile inghetate dau cel mai mult de furca soferilor

Este indicat ca in cazul in care automobilul este dotat cu soc manual, acesta sa fie actionat inainte de pornirea motorului. Odata ce motorul masinii a pornit, specialistii indica actionarea ventilatiei, la maxim, cu fantele indreptate catre parbriz si geamurile laterale. In acelasi timp, se recomanda si actionarea butonului de dezaburire a lunetei.

Nu se forteaza stergatoarele

Odata pornit sistemul de ventilatie, chiar daca aerul suflat va fi rece pana la incalzirea motorului, gheata de pe geamuri va fi mult mai usor de indepartat. Se poate grabi topirea acesteia, pulverizand spayul de dezghetare. Indepartarea ghetii se va face folosind o racleta speciala, sau in lipsa acesteia, carcasa unui cd. Mare atentie la stergatoare, care nu trebuie a fi fortate, nici macar cu racleta, dar nici din interior prin actionarea comutatorului, pentru ca exista pericolul sa se defecteze. In functie de temperatura de afara, operatiunea de dezghetare a masinii poate dura chiar si mai mult de 20 de minute.

Solutia minune: aeroterma electrica

Exista si o alta solutie care poate grabi lucrurile, dar utlilzarea acesteia se poate dovedi periculoasa daca dispozitivul nu a fost montat de electrician. In comert se gasesc aeroterme auto, care se monteaza pe bordul masinii, se indreapta catre parbriz si se alimenteaza de la bricheta.

Aeroterma poate fi periculoasa, daca nu este montata corespunzator

Acestea functioneaza pe baza unei rezistente si a unui ventilator, dar consuma multa energie. Cel mai indicat este insa ca alimentarea cu curent electric, de la baterie, sa fie facuta printr-un circuit separat de cel al masinii, pentru ca altfel exista un risc serios de incendiu.

 

CITESTE SI: VIDEO Cea mai simpla metoda de a-ti dezgheta masina! Ce face acest barbat cand isi vede autoturismul acoperit de gheata

Solutii simple pentru a-ti dezgheta rapid masina

(M.N.)