Sorin Bontea, rețeta pentru o friptură de miel fragedă și suculentă! Celebrul chef folosește un ingredient secret

Publicat: 10/04/2023 | 12:30
Ce studii are Sorin Bontea / Sursă foto: Facebook

Mai sunt doar câteva zile până la Sărbătorile Pascale, iar gospodinele au început pregătirile. Masa de sărbătoare o să fie plină cu tot felul de preparate delicioase, însă friptura de miel este în centrul atenției. Cei care își doresc să se înfrupte cu o friptură fragedă și suculentă trebuie să urmeze rețeta lui chef Sorin Bontea. Celebrul bucătar folosește un ingredient secret care asigură succesul.

Deși este mai scumpă ca în anii trecuți, carnea de miel nu o să lipsească de pe mesele majorității românilor. Friptura de miel este vedeta de pe masa de Paște, așa că trebuie pregătită cu multă atenție. Chef Sorin Bontea a împărtășit rețeta lui pentru o friptură de miel fragedă și suculentă. Celebrul bucătar spune că succesul rețetei sale este garantat de un ingredient secret.

Pentru a pregăti friptura de miel exact după rețeta de lui Chef Sorin Bontea este nevoie de următoarele:

Ingrediente:  

  • o pulpă de miel întreagă
  • usturoi
  • ceapă verde
  • țelină
  • morcovi
  • foi de dafin
  • cozi de pătrunjel
  • piper măcinat și boabe
  • cimbru
  • un praf de sare
  • un pahar de vin roșu

(CITEȘTE ȘI: REȚETA SECRETĂ A DROBULUI DE MIEL GĂTIT DE CHEF CĂTĂLIN SCĂRLĂTESCU. DE UNDE A „FURAT-O” BUCĂTARUL?)

Friptură de miel fragedă și suculentă

Friptura de miel făcută după rețeta lui Sorin Bontea nu este un preparat complicat de făcut. Se urmează câțiva pași simpli, se adaugă ingredientul secret și totul merge la cuptor. Rezultatul o să fie unul ca la carte, iar cei de la masă, cu siguranță, o să vrea și a doua porție.

Primul pas și unul destul de important este să folosim o carne de miel de cea mai bună calitate. Aceasta se crestează, făcându-se mici buzunare, pe care le umplem cu usturoi, sare, piper și cimbru. Mai apoi, pulpa de miel se așează pe un pate de legume. Carnea și legumele se stropesc apoi cu ingredientul secret, vinul. Acesta asigură o friptură fragedă și o aromă deosebită. Chef Sorin Bontea recomandă folosirea unui vin sec roșu pentru friptura perfectă.

După ce toate ingredientele au fost așezate la locul lor, tava se bagă la cuptorul preîncălzit. Friptura se gătește la foc mic, astfel încât carnea să se desprindă ușor de pe os atunci când este gata.

(VEZI ȘI: CELE 3 REȚETE DE COZONAC ALE LUI CĂTĂLIN SCĂRLĂTESCU, FLORIN DUMITRESCU ȘI SORIN BONTEA. CARE E MAI BUN?!)