Sorin Oprescu vrea deblocarea proiectelor pentru Bucuresti. Vezi aici ce a discutat cu ministrul Dezvoltarii si ce planuri are pentru Capitala

De: Cancan
Publicat: 22/08/2012 | 00:00

Cei doi au discutat, in prezenta secretarilor de stat Marcel Bolos si Iulian Matache, a viceprimarului Marcel Nicolaescu si a arhitectului sef al Capitalei Gheorghe Patrascu, despre reabilitarea, modernizarea si echiparea ambulatoriilor Spitalului Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” si a Spitalului Clinic de Ortopedie Foisor, modernizarea infrastructurii rutiere Piata Sudului, precum si amenajarea circuitului turistic pe lacurile Floreasca si Tei si proiectul Esplanada. „A fost o intalnire normala, fireasca, intre doua institutii care trebuie sa conlucreze permanent si serios in interesul cetatenilor. In ciuda framantarilor de pe scena politica – „cineva” trebuie sa se preocupe si de problemele reale ale societatii romanesti. Bucurestiul este capitala, orasul cel mai puternic, motorul de dezvoltare a tarii. Menirea, datoria, si responsabilitatea mea ca primar general este sa fiu consecvent si constant in actiunile si principiile mele de a face administratie eficienta si constructiva in interesul locuitorilor Bucurestiului. Din aceasta perspectiva, la intalnirea de astazi cu ministrul Dezvoltarii, Eduard Hellvig, am discutat despre dezvoltarea si crearea unei baze de lucru pentru implementarea unor proiecte concrete in domeniile turismului si modernizarii orasului, despre o absorbtie cat mai mare a fondurilor europene la nivelul Bucurestiului, despre propuneri concrete de masuri si modificari legislative si normative pentru cresterea eficientei in ceea ce priveste consolidarile cladirilor cu risc seismic crescut, precum si despre legea fatadelor”, a declarat Sorin Oprescu. Ministrul Eduard Hellvig a precizat ca Bucurestiul este prioritar nu doar pentru ca este Capitala tarii, ci pentru ca reprezinta cel mai important pol de dezvoltare economica si turistica.

„Din punctul meu de vedere, Bucurestiul trebuie sustinut intensiv pentru ca aici este concentrata o mare parte a populatiei, precum si a activitatii economice si culturale a Romaniei. Este o carte de vizita pe care trebuie sa o construim permanent pentru a o putea prezenta fara rezerve. Iata de ce am toata deschiderea si toata sustinerea pentru proiectele menite sa contribuie la dezvoltarea Bucurestiului”, a spus ministrul Dezvoltarii. Eduard Hellvig a ridicat problema cartierului de locuinte ANL Henry Coanda, obtinand confirmarea din partea primarului Sorin Oprescu ca Primaria va incepe lucrarile de asfaltare ale Bd. Nisipoasa din acest cartier. Atat primarul general cat si ministrul Dezvoltarii au stabilit ca este necesara urgentarea adoptarii deciziilor in ceea ce priveste obiective de interes pentru Capitala si reducerea birocratiei si au stabilit infiintarea unui grup de lucru comun al ministerului si primariei pentru problemele care privesc dezvoltarea Capitalei, dar si pentru atragerea de fonduri europene. Cei doi oficiali au convenit si initierea unui proiect pilot de finantare a restaurarii unor cladiri istorice, in contextul noului Program National de Reabilitare a Centrelor Istorice. De asemenea, a fost luata in discutie si posibilitatea de a concepe un Program de Dezvoltare Regionala adaptat Bucurestiului, tinand cont de nevoile specifice de dezvoltare urbana si regionala.