Spitalul din România cu cea mai mare rată de pacienți vindecați de COVID-19! Care sunt explicațiile unui medic infecționist

De: A. D.
Publicat: 23/03/2020 | 11:13

România a fost afectată de epidemia de coronavirus, care s-a răspândit la nivel global. În prezent au fost confirmate 433 de cazuri de persoane contaminate, dintre care 64 au fost declarate vindecate.

Există un singur spital din România care are o rată mare de vindecare a pacienților. La Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara au fost înregistrați 47 de români tratați, pe când în București, unde se înregistrează cel mai mare număr de îmbolnăviri, au fost externați până acum doar 11 pacienți. (CITEȘTE ȘI: CRIZA MONDIALĂ GENERATĂ DE CORONAVIRUS SE VA ÎNCHEIA PE 12 IULIE 2021. ULTIMA TEORIE A CONSPIRAȚIEI)

Medicii de la spitalul din Timișoara spun că acest rezultat se datorează unu conjuncturi favorabile, nu a unui tratament minune. Majoritatea pacienților care au fost tratați acolo au fost tineri și nu aveau alte afecțiuni.(VEZI ȘI: VICEPREMIERUL RALUCA TURCAN, ANUNȚ REFERITOR LA DESFĂȘURAREA ANULUI ȘCOLAR: ”SUNT TREI SCENARII POSIBILE, IAR UNUL DINTRE ELE ESTE REPETAREA ANULUI”)

„Nu avem încă o experiență pentru tratamentul acestei patologii”

Ministrul Sănătății, Victor Costache a explicat, la DIGI24 că în spitalele din țară se folosesc tratamente diferite pentru cei contaminați cu Virusul COVID-19, cu scopul de a găsi cele mai eficiente combinații de medicamente.

„În țara noastră nu avem încă o experiență pentru tratamentul acestei patologii. Ne inspirăm din studiile făcute în China și probabil, acum ce se realizează în Italia și încercăm să găsim schemele optime pentru pacienții noștri. Neexistând un protocol național de tratament, schemele nu diferă foarte mult. Fiecare spital își alege protocolul pe care îl consideră. Noi suntem în permanentă legătură cu domnul profesor Streinu Cercel de la Institutul Balș, care este și coordonatorul nostru. Împreună hotărâm politica terapeutică a pacienților. (…)

Pentru formele asimptomatice și foarte ușoare, noi folosim o anumită schemă de terapie care diferă puțin de ceea se întâmplă în restul țării. Pentru formele severe și cei care necesită TI folosim aceeași schemă. (…)

Experiența noastră arată că după începerea administrării medicametului în 3 – 5 zile de la administrare s-au negativat. Am așteptat să obținem 2 teste negative consecutive după care am făcut externarea pacienților”, a detaliat Virgil Musta, medic infecționist la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumofiziologie Dr. Victor Babeș