Stațiunea cu cel mai curat aer din România nu este la munte. Puțini știu de ea

Publicat: 18/05/2022 | 13:31
Stațiunea cu cel mai curat aer din România. Sursă foto: Facebook

În Vancea se ascunde stațiunea cu cel mai curat aer din întreaga Europa. Cu toate acestea, puțini cunosc locul ascuns de pădure și izvoare, care are proprietăți curative pentru afecțiunile respiratorii, dar și multe obiective turistice.

Stațiunea din România cu cel mai curat aer este recunoscută pentru faptul că poate vindeca problemele respiratorii. Este localizată la doar două ore și puțin de Brașov, dar nu este la fel de frecventată. 

Soveja este o destinație ideală pentru recreere și vindecare, dar și pentru a vizita obiectivele turistice. Printre acestea, se numără: Mausoleul Eroilor Români de la Dragosloveni, închinat eroilor căzuţi în Primul Război Mondial pe aceste locuri, aflate pe latura triunghiului format de Mărăşeşti-Mărăşti-Oituz.

Stațiunea Soveja este localizată în județul Vrancea, la poalele munților Vrancea. Aceasta poate fi găsită foarte ușor, intrând pe  drumul judeţean 205F, 57 km din punctul „Tisita” intersecţia DN 2 – DN 24, sau 14 km din satul Lepsa situat pe DN 2D, la 74 km de oraşul Focșani. (CITEȘTE ȘI: Localitatea din România cu cei mai mulți șomeri! De ce nu vor oamenii să se angajeze)

Proprietățile curative ale stațiunii cu cel mai curat aer

Resursele naturale pe care le oferă Soveja au puterea de a fi adevărate tratamente. În acest loc, se găsesc instalații și aparatură medicală speciale pentru tratarea afecțiunilor, izvoare cu ape minerale și un climat natural tonifiant. 

Procedurile pe care turiștii le pot face pentru a-și îmbunătăți sănătatea sunt: băi cu ape minerale, hidroterapie, masoterapie, electroterapie și mai ales terapie pentru îmbunătățirea respirației. 

Afecțiunile respiratorii care pot fi ameliorate prin vizitarea stațiunii Soveja sunt: astmul, sinuzita, laringita, tusea. De asemenea, stațiunea, prin tratamentele sale paliative, poate ajuta și pentru afecțiuni fizice. Dintre acestea, fac parte: probleme ginecologice, probleme ale aparatului locomotor și surmenajul intelectual sau oboseala psihică. (CITEȘTE ȘI: Alertă medicală în România! O nouă boală infecțioasă face ravagii)

Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un ... citește mai mult