Streinu-Cercel, despre transmiterea infecției cu noul coronavirus prin mușcătura țânțarului. Cum poate fi evitată contaminarea

Publicat: 30/03/2020 | 12:05
Streinu-Cercel, despre transmiterea infecției cu noul coronavirus prin mușcătura țânțarului. Cum poate fi evitată contaminarea

Într-o întâlnire pe care medicul Adrian Streinu-Cercel a avut-o săptămâna trecută cu primarii de sector și directorii din primărie, a fost întrebat dacă infecția cu noul coronavirus se poate răspândi prin mușcătura țânțarului.

Medicul a insistat, ca de fiecare dată, asupra igienei, mâinile murdare fiind modalitatea cea mai simplă de a ne infecta cu COVID-19. În ceea ce privește țânțarii, oamenii pot sta liniștiți. Conform celor precizate de Streinu-Cercel, noul coronavirus nu se transmite prin mușcătura țânțarului.

”Nu, acest coronavirus nu se transmite prin mușcătura de țânțar, în schimb se transmite prin mâini murdare, respectiv prin locuri care sunt contaminate, prin contact direct, transmite medicul Adrian Streinu-Cercel.

(CITEȘTE ȘI: ROMÂNIA INTRĂ ÎN SCENARIUL 4. CUM VOM MAI PUTEA IEȘI DIN CASĂ ÎNCEPÂND DE SĂPTĂMÂNA ASTA)

Dacă oamenii mor, despre ce economie mai vorbim noi?”

„Voi contraria pe foarte multi oameni. Din punctul meu de vedere, mă intereseză să nu vad pacienţi îmbolnăviţi. Dacă ei se îmbolnăvesc, vreau să văd doar formele uşoare. Dacă oamenii mor, despre ce economie mai vorbim noi? Trebuie o pauză de 10 săptămâni după care ne putem relua viaţa. E momentul ca preşedintele să se implice în mod direct. Iar decizia să fie la cel mai înalt nivel posibil. Trebuie convocat CSAT”, a declarat profesorul Streinu Cercel, potrivit mediafax.ro.

Cât despre bilanţul zilei de ieri, în care România a raportat un număr-record de infecții cu COVID-19, medicul Adrian Streinu-Cercel a afirmat:Este foarte trist. Mi-as fi dorit sa fie altfel dar din pacate nu este. Impreuna cu colegii de la Ministerul Sanatatii s-a elaborat planul Alb, in care s-a stabilit cine intra in prima linie si cand. Ne intereseaza cu ce forte din linia intai suntem la bataie. In momentul de fata reteaua de boli infectioase din Romania e in prima linie. In prima linie sunt infectionistii si pneumologii”.

(VEZI ȘI AICI: NOUL CORONAVIRUS TE POATE INFECTA PRIN OCHI, NAS SAU GURĂ, DAR ȘI PRIN AERUL RESPIRAT. CE TREBUIE SĂ FACI PENTRU A TE PROTEJA)