Sufleu de caramel

De: Cancan
Publicat: 20/02/2010 | 00:00

Pentru 6 persoane 2 linguri cognac 2 linguri apa 100 g zahar – se caramelizeaza 1/2 pastaie/baton de vanilie 400 ml lapte 100 ml frisca – se lasa sa dea un clocot 4 oua 100g zahar – se freaca bine, nu se bate spuma Preparare: Se incalzeste cuptorul la 160 grade. Se caramelizeaza zaharul cu coniacul si apa, turnandu-se in sase forme de sufleu, care se asaza in apa rece. Ouale si zaharul se freaca bine, nu se bat spuma, si se pun peste crema obtinuta din fierberea laptelui cu vanilia si frisca, apoi se strecoara printr-o sita fina in formele de sufleu. Aceastea se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor circa 60 minute. Se serveste dupa ce s-a racit. Supa cu taitei lati Pentru 4 persoane 150 g verdeturi: praz, morcovi, telina 500 g carne de vita 500 g oase de vita 100 g faina doua galbenusuri 250 ml lapte o lingurita sare – se face o coca si se lasa la temperatura camerei 15 minute 60 g unt o legatura frunze de patrunjel tocate – pentru a garnisi supa Preparare: Supa: Verdeturile se taie marunt si se fierb impreuna cu carnea si oasele 90 de minute la foc mediu. Pe urma se strecoara supa. Taitei lati: Din coca obtinuta se fac aproximativ opt clatite subtiri, rumenite pe ambele parti, adaugand succesiv unt in tigaie. Cand sunt gata se taie in fasii foarte inguste/taitei. Se adauga in supa strecurata, impreuna cu carnea taiata cubulete. Se presara frunze de patrunjel tocate foarte fin.