Suma colosală cu care se vinde un tablou cu Nicolae Ceaușescu acum, în 2022. Dacă găsești așa ceva acasă, la părinți sau la bunici, te îmbogățești!

Publicat: 24/03/2022 | 15:46
tabloul cu Nicolae Ceaușescu

Nostalgia pentru Nicolae Ceaușescu  îi costă pe unii români sume colosale. Dacă în perioada comunismului tablourile cu acesta erau nelipsite din orice încăpere, astăzi se vând pentru mii de euro. Multe alte obiecte decorative și cărți despre Ceaușescu sunt vândute la prețuri exagerate.

Obiectele care au legătură cu Nicolae Ceaușescu sunt vândute la prețuri enorm de mari. Printre acestea, se numără cărți de tipul „Omagiu”, care se vând cu peste 1.000 de lei, cărți de colecție din „Epoca de aur” sau chiar felicitări primite de la acesta. Pentru o felicitare, prețul ajunge la aproape 5.000 de lei. (CITEȘTE ȘI: Zanni, dezvăluiri despre foştii colegi de la Survivor. În ce relaţii a rămas cu aceştia: „Nu mai e ce era la televizor”)

Incredibil! Cât costă un tablou cu Nicolae Ceaușescu

Unul dintre cele mai comune obiecte pe care toți românii le aveau în casă este tabloul care îl înfățișează pe Nicolae Ceaușescu. În zilele noastre, cine își dorește să obțină unul, trebuie să participe la licitații sau să urmărească paginile care vând diverse antichități. 

Pentru un tablou cu Nicolae Ceaușescu se poate plăti și suma de 2.000 de euro, în funcție de reprezentare. De exemplu, un tablou de 1.999 euro este de tip mare, cu ramă de lemn sculptată, care provine de la reședința din Primăverii. 

Un covor cu soții Ceaușescu, 40.000 de euro!

Pentru un covor din lână, lucrat manual, unicat, se cere 40.000 de euro. Acesta a fost un cadou pe care soții Ceaușescu l-au primit și măsoară 2,95m/2,60 m. Procesul de realizare al acestuia a durat mai bine de doi ani și a fost un dar din partea unui demnitar.

Nicolae Ceaușescu a fost eșeful de stat al Republicii Socialiste România din 1967, până la căderea regimului comunist, survenită în 22 decembrie 1989. Acesta a rămas o imagine puternică pentru cei care au prins regimul comunist și mai ales pentru cei care se gândesc cu nostalgie la acele vremuri.  (CITEȘTE ȘI: Vladimir Putin ar folosi „tehnica Anaconda”!? Ce spune un expert în conflicte de securitate despre strategia pe care ar utiliza-o liderul rus)

 

Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un ... citește mai mult