Ţeapa colosală luată de românii care cumpără fructe şi legume, de la porţi! Ce se întâmplă cu ele, de fapt

Publicat: 27/02/2023 | 09:44
Fructe și legume. Sursă foto: Pixabay

Cu siguranță ai observat, cel puțin o dată, micuțele tarabe de la porți, unde cetățenii vând fructe și legume din producția proprie. Însă, potrivit sociologului Alfred Bulai, totul ar fi, de fapt, o escrocherie, rareori existând șansa ca situația să fie fix așa cum se arată – adică, lada cu legume și fructe proaspete. Iată detaliile mai jos, în articol.

Multe persoane care locuiesc la case, mai ales în zonele rurale, ies la poartă, pentru a vinde diverse legume și fructe, în funcție de sezon și în funcție de ce cultivă în grădină. Totuși, în acest caz există și escrocherii! Nu toate persoanele oferă spre vânzare fructe și legume proaspete, care au fost crescute în propria gospodărie.

Vezi și CÂTE LEGUME ȘI FRUCTE TREBUIE SĂ MĂNÂNCI ÎN FIECARE ZI. SPECIALIȘTII TRAG UN SEMNAL DE ALARMĂ!

Țeapa legumelor și fructelor proaspete vândute la poartă

De pildă, sociologul Alfred Bulai susține faptul că există persoane care ies la poartă să vândă fructe și legume, dar care nu fac parte, de fapt, din recolta proprie, ci sunt achiziționate la un preț mai mic și oferite spre vânzare. Iar acest „fenomen” a fost preluat de mai multe persoane, pentru că, așa cum s-a referit și sociologul, imaginea de la sat, a omului muncit, „vinde”.

„Se fac escrocherii și de felul următor. Pe drumuri naționale, mai sunt oameni care vând în poartă mere, pere și tot felul de chestii. Mare parte dintre ei nu au nimic în curte, nu cultivă nimic, le cumpără și le pun la drum. Sigur, omul se gândește: «băi, am luat-o de la om din curte, vorba aia»”, a spus sociologul Alfred Bulai, în emisiunea „Nod în Papură”.

Citește și MARE ATENŢIE! TU CUM ÎŢI SPELI FRUCTELE ŞI LEGUMELE? SECRETUL CARE TE POATE SCĂPA DE MULTE PROBLEME

Pe de altă parte, sociologul a fost întrebat de ce persoanele care se gândesc la imaginea săteanului muncit, care a cultivat pământul, nu întreabă și despre locul în care au fost crescute fructele și legumele. Alfred Bulai a oferit un răspuns cât se poate de clar.

„Are pe deal, zice că are pe deal, nu te duci pe deal acum să le vezi. Dar când are 10-12 feluri de fructe… lasă-mă în pace! Nici nu poți să ai plantație de trei pomi, trebuie să ai zeci de copaci dintr-un soi, pentru producție. N-am problemă, e piață liberă, să aducă de unde vor. În zona asta, trebuie să ai un gen de protecționism teribil”, a mărturisit Alfred Bulai.

Sursă foto: Pixabay