Test de inteligență | Completați ultimul număr din această serie de cifre: 1,0,1,0,1,0! Răspunsul nu e „1”

Publicat: 02/10/2023 | 14:16

CANCAN.RO pune la dispoziția cititorilor săi un test de inteligență distractiv și interesant, care va pune la încercare creativitatea și logica fiecăruia. Tot ce trebuie să faci este să completați ultimul număr din următoarea serie de cifre: 1,0,1,0,1,0. Spor la treabă!

O nouă zi, un nou test care pune la încercare abilitățile cognitive. Testul pe care l-am pregătit pentru astăzi îți va oferi informații neașteptate despre felul în care funcționează mintea ta. În general, testele de inteligență îți vor arăta care este capacitatea ta de analiză și cât de repede poți face deducții! Pentru a avea o zi cât mai productivă este indicat să iei o mică pauză de la rutina zilnică și, de ce nu, să te delectezi cu un test IQ. Nu doar că vei uita de griji și probleme, dar îți vei da seama care este nivelul IQ-ului tău.

Testele de inteligență sunt adesea utilizate de specialiști pentru a vedea care este nivelul IQ al unei persoane. În zilele noastre, multe astfel de teste sunt disponibile online, sub formă de șiruri de numere, iluzii opticeteste cu chibrituri sau imagini amuzante.

Test de inteligență | Completați ultimul număr din această serie de cifre: 1,0,1,0,1,0

REZOLVARE: Ținând cont de faptul că primele 6 cifre sunt perechi de „1” și „0”, am fi tentați să spunem că următorul număr va fi, implicit, 1. Dar ne-am înșela. Pentru că, după cum spune și enunțul exercițiului, răspunsul nu este „1”. Persoanele cu un IQ superior pot descifra însă misterul. Legătura dintre elementele seriei este următoarea: fiecare cifră reprezintă, de fapt, numărul diacriticelor fiecărui cuvânt din enunțul exercițiului: Completați = 1 diacritică („ț”) ultimul = 0 diacritice număr = 1 diacritică („ă”) din = 0 diacritice această = 1 diacritică („ă”) serie = 0 diacritice Au mai rămas două cuvinte („de” și „cifre”). Ultimul element din serie este, drept urmare, 0 („cifre” nu are diacritice).

Ce reprezintă nivelul IQ-ului?

IQ-ul reprezintă măsura inteligenței umane și se poate stabili pentru fiecare persoană prin rezolvarea de puzzle-uri, completarea unor serii de imagini și numere sau identificarea unui patern într-un ansamblu de numere sau imagini. În funcție de răspunsurile oferite, oamenii sunt împărțiți în mai multe categorii:

  • IQ peste 140 – geniile și adevărații conducători îl au;
  • IQ între  131 și 140 – cercetătorii, specialiștii și manageri au un nivel atât de ridicat al IQ-ului;
  • IQ între 121 și 130 – peste 6% din populația planetei obține astfel de rezultate cu mult peste media normală;
  • IQ între 111 și 120 – reprezintă un nivel puțin trecut de media normală;
  • IQ între 101 și 110 – media normală a nivelului de inteligență;
  • IQ între 91 și 100 – în jur de 25% din populația lumii deține un astfel de rezultat;
  • IQ între 81 și 90 – deși este puțin sub medie, acest rezultat le va oferi oamenilor posibilitatea de a lucra în domenii precum agricultura;
  • IQ între 71 și 80 – în acest caz vorbim, deja, despre mici probleme. Astfel de persoane vor putea înțelege doar noțiuni elementare.