Test de logică | Dacă 3 găini fac 12 ouă în 3 zile, câte ouă va face o singură găină într-o săptămână?

Publicat: 25/09/2022 | 14:52

Dragă cititorule, pentru astăzi, CANCAN.RO ți-a pregătit un test de logică tare interesant. Dacă 3 găini fac 12 ouă în 3 zile, câte ouă va face o singură găină într-o săptămână?

Pentru a avea o zi cât mai productivă este indicat sa-ți distragi atenția de la rutina zilnică, măcar pentru câteva minute. Astăzi îți propunem un test de logică care te va pune pe gânduri.

Acest exercițiu de logică nu este deloc greu, însă îți poate da bătăi de cap dacă nu stai bine la capitolul concentrare.

Prin urmare, dacă 3 găini fac 12 ouă în 3 zile, câte ouă va face o singură găină într-o săptămână?

Test de logică:  Dacă 3 găini fac 12 ouă în 3 zile, câte ouă va face o singură găină într-o săptămână?

REZOLVARE: Dacă 3 găini fac 12 ouă în 3 zile, câte ouă va face o singură găină în 3 zile? Simplu? Fiind vorba despre aceeași perioadă de timp (3 zile) nu este nevoie decât să împărțim la numărul găinilor (3): Deci, o găină va face, în 3 zile de „muncă”, 12/3 = 4 ouă.

Vezi și: TEST IQ | CINE ESTE TATĂL BEBELUȘULUI DIN IMAGINE? GENIILE RĂSPUND CORECT ÎN 3 SECUNDE

Dacă face 4 ouă în 3 zile, este clar că, în 6 zile, va face dublu. Adică 8 ouă. Cum însă o săptămână are 7 zile, rămâne de aflat câte ouă face într-o singură zi.

Dacă în 3 zile face 4 ouă, într-o zi este limpede că va face un singur ou, cu toate că răspunsul este 4/3=1,33. Dar o găină nu poate face decât ouă întregi, nu și treimi de ouă. Drept urmare, răspunsul final este 6+1 = 7 ouă într-o săptămână.

Ce înseamnă nivelul IQ-ului?

Persoanele care au valoarea IQ-ului mai mare de 140 sunt extraordinar de abile în activitaţi creatoare şi îi conduc pe alţii. Valorile de IQ dintre 131 şi 140 ating mai puţin de 3% din populaţie.

Vezi și: TEST IQ DIN ANUL 1880 | GĂSIȚI CHIPUL FEMEII CARE SE „ASCUNDE” ÎN ACEASTĂ FOTOGRAFIE DIN FRANȚA!

Testele de inteligență cunoscute astăzi ca teste IQ au fost create în 1905 de psihologul francez Alfred Binet (1857 – 1911). Multă vreme, ele au purtat numele lui Binet şi erau folosite de psiholog pentru a identifica acei copii care au nevoie de ajutor cu activitățile şcolare.

Acesta a ţinut să precizeze atunci că un rezultat scăzut la testele IQ nu semnalează o incapacitate de a învăţa, ci reprezintă un indiciu că este necesară dedicarea unui timp mai îndelungat studiului.