Ți-a rămas cozonac de la Crăciun și nu știi ce să faci cu el? Iată cum poți prepara cel mai bun cheesecake

Publicat: 26/12/2022 | 16:12
Ce poți face din cozonacul rămas. Sursă foto: Dr. Oetker

Cozonacul, acest preparat tradițional de-a dreptul delicios, este nelipsit de pe mesele românilor. De cele mai multe ori, se întâmplă să rămână cantități de cozonac pe care ai tendința să le arunci. Pentru a evita risipa alimentară, trebuie să știi că poți transforma cozonacul mai vechi într-un adevărat deliciu. Iată, totuși, ce poți face cu cozonacul care ți-a rămas de la masa de Crăciun. 

Cu resturile cozonacilor, gospodinele pot pregăti variate deserturi. Există destul de multe opțiuni, iar rețetele nu sunt deloc unele complicate. Chiar și persoanele care nu sunt experte în arta culinară își pot surprinde musafirii și pe cei dragi cu adevărate delicii. De asemenea, în rândurile de mai jos, vei descoperi o variantă care, cu siguranță, îi va încânta și pe cei mici.

(AFLĂ ȘI: PUȚINE GOSPODINE AU AFLAT. GREȘEALA PE CARE O FAC ATUNCI CÂND PREPARĂ ALUATUL PENTRU COZONAC)

Ce poți face din cozonacul uscat care ți-a rămas de la Crăciun. Cum poți prepara cel mai bun cheesecake

Dacă vrei să prepari ceva rapid și gustos, din resturile cozonacilor poți pregăti cel mai bun cheesecake. Tot ce trebuie să faci este să fărâmițezi resturile de cozonaci, pe care le amesteci cu unt topit. Ulterior, se adaugă coaja rasă de la o lămâie și esență de vanilie.

Cheesecake. Sursă foto: Pexels

Din această compoziție faci blatul pufos al desertului, peste care adaugi crema preferată. Cu siguranță vei rămâne plăcut surprins de gustul pe care îl va avea.

(CITEȘTE ȘI: REȚETA VECHE DE 5 GENERAȚII, PENTRU PREPARAREA CELUI MAI BUN COZONAC CU NUCĂ. UN BUCĂTAR CELEBRU A DEZVĂLUIT SECRETUL)

Cu aceeași compoziție cu care ai format blatul pentru cheesecake, poți face bulete de ciocolată. Tot ce trebuie să faci este să adaugi peste compoziția din cozonac o cantitate de cremă de cacao, pe care o fierbi înainte. Apoi, adaugi peste cozonacul sfărâmițat și formezi bulete mici, din compoziția închegată.

Buletele de ciocolată le poți decora fie cu nucă de cocos, nucă mărunțită sau cacao. Dacă vrei să le faci celor mici o bucurie, le poți orna cu ornamente alimentare colorate, bomboane sau glazuri colorate.