„Tocmai a murit”. Mare atenţie, noua înşelătorie care circulă online de care trebuie să vă feriţi

Publicat: 06/08/2023 | 15:43
Un alt tip de înșelătorie circulă pe internet

Un alt tip de înșelătorie circulă în mediul online, iar unii dintre români pică în plasa atacatorilor cibernetici. De data acesta, este vorba despre o metodă care apelează pe fond emoțional, fiind distribuite postări legate de moartea unei persoane. Poliția Capitalei a transmis un avertisment în acest sens. Iată detaliile mai jos, în articol.

Nu este prima oară când românii pică în plasele atacatorilor cibernetici. De exemplu, în luna mai, mai mulți români s-au trezit cu mesaje false prin care a fost utilizat numele Poștei Române. (Vezi aici) De data aceasta, a apărut o altă metodă de înșelătorie prin care se pot fura datele personale. Este vorba despre înșelătoria care apelează la fondul emoțional al unei persoane – „tocmai a murit”. Este un mesaj fals care circulă pe platformele de socializare și de care trebuie să vă feriți.

Vezi și METODA „OALA” FACE PRĂPĂD PRINTRE ROMÂNI. E NEVOIE DOAR DE CÂTEVA MINUTE SĂ RĂMÂI FĂRĂ NICIUN BAN

Noua înșelătorie de pe internet: „Tocmai a murit!”

La momentul actual, circulă o înșelătorie online în urma căreia datele unei persoane ar putea fi furate. Este vorba despre un mesaj fals care este distribuit pe profilele utilizatorilor. Poliția Capitalei a transmis un mesaj în acest sens, recomandându-le utilizatorilor să fie vigilenți și să nu acceseze link-urile care sunt distribuite. De altfel, în condițiile în care au accesat link-urile, să nu instaleze aplicații sau programe pe gadgeturi. De asemenea, persoana pe profilul căreia au apărut astfel de distribuiri de postări trebuie să fie înștiințată.

„Mesajele false, capcane în mediul online! «Tocmai a murit», este unul dintre mesajele false care circulă pe rețelele de socializare.

Dacă îți apare acest mesaj pe pagina ta de socializare, orice ai face nu intra în panică. Este vorba de un mesaj fals. Nu da click pe link-ul din descriere. Dacă totuși ai accesat link-ul din descrierea postării respective, nu instala programe sau aplicații. Și cel mai important, nu furniza datele tale personale.

Și, anunță persoana de pe contul căreia s-a postat respectivul anunț, pe un canal diferit de comunicare. Navighează în siguranță”, este mesajul transmis de Poliția Capitalei pe Facebook.

Poliția arată un exemplu de mesaj fals care circulă pe rețelele de socializare / sursă foto: Facebook Poliția Capitalei

Vezi și ACȚIUNEA „APARTAMENTUL”, SAU CUM UN TIMIȘOREAN FĂCEA BANI ȚEPUIND 7 CHIRIAȘI O DATĂ

De altfel, la postarea efectuată de Poliția Capitalei, există utilzatori care au întâlnit, deja, o asemenea înșelătorie online: „Am fost etichetată în așa ceva. Mulțumim de informare”, „Am raportat mesajul la Facebook de câteva ori și am primit răspuns că nu încalcă regulile comunității. Halal, Facebook!!!”.

Sursă foto: colaj Pixabay, Facebook Poliția Capitalei