TOP 3 – cele mai periculoase șosele din România. Pe ce loc este Transfăgărășanul

Publicat: 05/12/2022 | 20:02

România se află în topul țărilor cu cele mai primejdioase drumuri din lume. Mai mult, țara noastră este pe primul loc în clasamentul țărilor cu cea mai mare rată a mortalității, având 85 de decese la un milion de locuitori, potrivit statisticilor înregistrate în anii anteriori.

Șoseaua DN1, un celebru traseu pentru accidente rutiere

Graba, neatenția și viteza au provocat de-a lungul anilor adevărate tragedii. Șoferii nu au ținut cont de reguli în momentul în care au circulat în zonele periculoase, iar consecințele au fost în majoritatea cazurilor… fatale.

Pe primul loc în top se află șoseaua DN1, ce face legătură între București și Oradea. Aceasta are o lungime de 627 de km și este considerată una dintre cele mai periculoase din țară. Pe DN1 au avut loc aproximativ 200 de accidente, în care 56 de oameni și-au pierdut viața. Drumul lung și oboseala le dăunează șoferilor, iar din acest motiv adorm la volan.

VEZI ȘI:CELE MAI FRECVENTE CAUZE ALE ACCIDENTELOR RUTIERE. DE CE AUTOSTRADA SOARELUI A DEVENIT DRUMUL MORȚII

Viteza și neatenția șoferilor duc la grave accidente pe șoselele periculoase din
țară (Sursă: Pixabay)

DN2, considerat „Drumul morții”

Tot un drum național este și DN2, care leagă Bucureștiul de granița României cu Ucraina, prin Vama Siret. Acesta are o lungime e 446 km și este numit „Drumul Morții”. Pe această șosea periculoasă au murit peste 70 de persoane, iar mai mult de 170 au fost implicați în accidente grave.

CITEȘTE ȘI: ACCIDENTELE RUTIERE FAC VICTIME MULTIPLE ZILNIC. CUM REUȘESC UNII ȘOFERI CRIMINALI SĂ SCAPE DE ÎNCHISOARE, DE FAPT: „FETELE SUNT ÎN MORMÂNT, NOI SUFERIM. UNDE-I DREPTATEA?”

Șoselele periculoase din România (Sursă: Pixabay)

Transfăgărășanul, pe locul 3 în topul drumurilor periculoase

Pe locul 3 se află Transfăgărășanul. Este cel mai faimos loc pentru peisajul incredibil pe care îl oferă, dar bine cunoscut și pentru accidentele pe care le-a înregistrat de-a lungul timpului. Transfăgărășanul traversează cele mai înalte zone din Carpații Meridionali și leagă Curtea de Argeș de Sibiu. Are o lungime de 151 de km, iar aici este locul unde cei care iubesc aventurile și adrenalina, apelează la viteză în curbele dese și extrem de periculoase.

Curbele dese și periculoase de pe Transfăgărășan (Sursă: Pixabay)

În România se înregistrează anual peste 1.800 de accidente rutiere

Conform ultimelor calcule făcute de autorități, în urma accidentelor rutiere, peste 1.800 de oameni au decedat. Este totuși o îmbunătățire față de anii precedenți când a fost atins punctual maxim. Mai exact, în 2008 au decedat peste 3.000 de persoane. Cu toate acestea, țara noastră se află încă pe primul loc în topul Parlamentului European, cu o rată a mortalității cauzate de accidente rutiere de 85 de persoane la un milion de locuitori.

This browser does not support the video element.