Top 3 sfaturi pe care să le ții minte, atunci când te oprește Poliția. Ce scuză să nu folosești niciodată, încât te poți alege cu o amendă usturătoare

Publicat: 29/11/2022 | 00:11
Mașină de poliție. Sursă foto: Pixabay.com

Zilnic, mii de șoferi care circulă pe străzile din România ajung să fie opriți de oamenii legii. Agenții de poliție prezenți pe drumurile publice pentru a se asigura de bunăstarea și siguranța traficului au mereu grijă să-i sancționeze pe șoferii care încalcă legea.

Probabil și ție și s-a întâmplat ca măcar o singură dată să fii oprit de oamenii legii fie că ai făcut ceva, ori pentru un simplu control de rutină. Există situații neplăcute în care șoferii sau chiar polițiștii pot da dovadă de o lipsă a controlului. Cel mai bun sfat pentru tine, în calitate de șofer, este acela de a nu-ți pierde cumpătul. Așa reușești să menții calmul și să ai un dialog civilizat cu agentul care te-a tras pe dreapta. (VEZI ȘI: DESCOPERIRE ȘOCANTĂ FĂCUTĂ DE POLIȚIȘTII DIN PRAHOVA, ÎN TIMP CE EFECTUAU UN CONTROL DE RUTINĂ. O MAMĂ ȘI-A LĂSAT FIUL DE 16 ANI SĂ CONDUCĂ PE DRUMURILE PUBLICE, FĂRĂ A DEȚINE PERMIS DE CONDUCERE)

Trei cele mai bune sfaturi de care să ții cont, atunci când ești oprit de un polițist

Nu minți că ai uitat actele acasă. Dacă și tu ai spus asta, trebuie să știi că polițiștii te pot verifica. Astfel, în scurt timp, aceștia ar putea să afle datele buletinului și ale permisului de conducere, dar și valabilitatea documentelor RCA și ITP.

Mai mult decât atât, riști să te alegi cu o amendă pentru neprezentarea documentelor. În acest caz, cel mai bine ar fi să eviți un eventual conflict și să prezinți, încă de la bun început, toate documentele.

Poliția rutieră. Sursă foto: arhivă presă

Renunță la a mai folosi scuze și asumă-ți faptele

Dacă ai trecut pe culoare roșu a semaforului sau ai apăsat pedala de accelerație, nu încerca să prezinți cele mai comune scuze, de care până și agenții de poliție s-au săturat. Este recomandat să recunoști că ai greșit și să îți asumi consecințele. Astfe, cresc șansele ,,să fii iertat”, în funcție de gravitatea faptei tale.

Fii respectuos și încearcă să menții o atmosferă calmă

Înainte de toate, atituinea pe care o ai determină acțiunile celorlalți. S-a observat însă că în rândul șoferilor care au un discurs și un comportament cât mai civilizat, polițiștii dau dovadă de amabilitate. Desigur, există situații în care atât polițistul, cât și șoferul pot prezenta un comportament agresiv. Este recomandat să păstrezi calmul și să nu tensionezi și mai mult situația.