Top 4 secrete mai puțin știute de călători! De ce trebuie să îți pui telefonul pe „modul avion”, atunci când te afli în timpul unui zbor

Publicat: 27/02/2023 | 14:45
În ce zi ar trebui să îți faci rezervare pentru biletele de avion. Sursă foto: Pixabay

Călătoria cu avionul poate deveni, pentru anumite persoane, o adevărată rutină. Însă, chiar și pentru cei care rareori preferă acest mijloc de deplasare, este esențial să cunoască o serie de secrete! Însoțitorii se zbor au dezvăluit câteva dintre ele și au explicat ce ar trebui să respecți, în timp ce te afli la bordul unei aeronave. Iată detaliile mai jos, în articol.

Te-ai gândit vreodată că o simplă călătorie cu avionul ar putea să ascundă secrete? Atunci când te decizi să îți achiziționezi un bilet de avion și să mergi într-o vacanță sau în vizită, indiferent de distanța pe care o parcurgi trebuie să respecți anumite reguli (unele dintre ele, poate chiar „nescrise”). Există câteva detalii mai puțin știute de călători. De exemplu, de ce ar trebui să îți pui telefonul pe „modul avion”, atunci când te afli la bordul unei aeronave?

Vezi și ÎN FIECARE AVION EXISTĂ O CAMERĂ SECRETĂ. UNDE DUC, DE FAPT, SCĂRILE DIN IMAGINE. UN PILOT A FĂCUT TOTUL PUBLIC

Topul lucrurilor mai puțin știute de cei care călătoresc cu avionul

1. De ce ar trebui să îți pui telefonul pe „modul avion”? Explicația este una cât se poate de simplă. Atunci când călătorești cu avionul, ar fi recomandat să activezi funcția respectivă pe telefonul tău, pentru ca, deși pilotul operează avionul, comunicarea dintre sol și pilot este esențială și nu trebuie ca aceasta să interfereze cu undele altui dispozitiv.

2. Ce se întâmplă atunci când avionul este lovit de un fulger? Este o întrebare pe care multe persoane au adresat-o, de-a lungul timpului, în mediul online. O însoțitoare de zbor a dezvăluit faptul că, de obicei, nu se întâmplă absolut nimic, pentru că fulgerul nu va provoca daune avionului. În plus, susține ea, avioanele au o protecție.

3. De ce să nu mănânci pe măsuța din avion, de la locul tău? Un însoțitor de zbor a mărturisit faptul că măsuțele respective prezintă pe suprafețe o multitudine de bacterii. Motiv pentru care ar fi recomandat să ai în geantă, mereu, șervețele umede sau soluție dezinfectantă pentru mâini. Cu aceea poți șterge și măsuța, înainte să mănânci sau să îți pui paharul.

4. Când plătești un produs în avion, nu se lasă bacșiș! În condițiile în care ai avut o experiență minunată și ți-ar plăcea să îți arăți recunoștința, ar fi de preferat să o faci… scriind-o! Poți scrie o scrisoare către compania aeriană despre experiența pe care ai avut-o și ce te-a făcut să fii recunoscător, arată escape.com.au.

5. Cum poti sa primesti despagubire in cazul unei intarzieri sau anulari? Daca ai avut un zbor intarziat sau anulat poti sa primesti o despagubire de pana la 600 euro. Cand spui despagubire zbor te gandesti de cele mai multe ori la servirea unui senvis sau o cazare in aeroport. Acestea sunt incluse pe langa bani. Uniunea Europeana obliga operatorii sa va despagubeasca.

Citește și CARE ESTE CEL MAI BUN LOC DIN AVION. UNDE TREBUIE SĂ TE AȘEZI PENTRU A FI ÎN SIGURANȚĂ ÎN CAZ DE PRĂBUȘIRE

Sursă foto: Pixabay