Top cinci super alimente. Ne putem imbunatati sanatatea consumand anumite produse

De: Cancan
Publicat: 07/03/2012 | 00:00

In mod clar, alimentele pe care le consumam zilnic ne influenteaza atat silueta, cat si starea de sanatate. Nutritionistii americani au intocmit un top al super alimentelor, informeaza healt.com. Printre virtutile acestor nutrienti se numara consolidarea oaselor, prevenirea unor boli cronice, imbunatatirea vederii si chiar si stimularea capacitatilor intelectuale. Un alt mare avantaj pe care il presupune consumul acestor fructe si legume este si capacitatea lor de a dizolva grasimile si de a ajuta organismul sa lupte cu kilogramele in plus. Avocado, arbitrul colesterolului Nu trebuie sa iti fie teama sa consumi grasimi atunci cand este vorba de cele sanatoase precum cele monosaturate, care sunt continute de avocado. In afara de acidul oleic, care are un rol important in scaderea nivelului colesterolului, avocado reprezinta un adevarat mix de vitamine si nutrieti dintre care vitamina K, potasiu, acid folic, vitamina B6 si vitamina C. Nu e de mirare ca a fost incoronat cu titlul de „cel mai sanatos fruct”. Ovazul, campionul curelor de slabit Un mic dejun pe baza de fulgi de ovaz este extrem de benefic pentru sanatate. Acesta reprezinta una dintre cele mai sanatoase surse de amidon care da energie organismului si, in acelasi timp, ajuta la arderea grasimilor. Fibrele solubile din ovaz se deplaseaza lent prin sistemul digestiv, oferind senzatia de satietate pentru mult timp. Astfel, aceste cereale sunt preferatele nutritionistilor in curele de slabit. Coacazele combat ridurile Coacazele, comoara padurilor, reprezinta inca unul dintre miraculoasele alimente cu care iti poti rasfata trupul. Printre multe calitati nutritive pentru care coacazele au crescut in ochii nutritionistilor se numara si puternicele efecte antiage. O ceasca de afine contine numai 80 de calorii, insa echivaleaza cu patru grame de fibre pentru organism. Somonul, aliatul vitaminei D Chiar daca nu iti place pestele in mod special, nu poti sa nu adori somonul. O sursa de Omega 3 si ceea ce nutritionistii numesc grasimi bune, acest peste poate furniza pentru o zi intreaga cantitate de vitamina D de care organismul are nevoie. Vitamina D este unul dintre nutrientii esentiali pentru buna functionare a corpului uman, fiind responsabila pentru sanatatea muschilor, a oaselor si articulatiilor, a colonului, esofagului si pancreasului. Pe langa aceasta pretioasa vitamina, carnea somonului este extrem de bogata in vitamine precum B12, B6, seleniu si magneziu. Fasolea neagra, eroul colonului Daca pana acum foloseai in bucatarie mai mult fasolea alba, s-ar putea sa iti schimbi optiunile. Cea neagra conduce detasat in topul super alimentelor. Cercetarile recente din domeniul nutritiei au relevat faptul ca fasolea neagra poate oferi un suport special sistemului digestiv si poate juca un rol important pentru sanatatea colonului. Explicatia: boabele colorate contin mixul perfect de substante care permit bacteriilor din colon sa produca acid butiric. Celulele din aceasta parte a organismului folosesc substanta pe baza combustibil pentru activitatile care presupun o buna functionare a sistemului digestiv.