Toti bucurestenii trebuie sa stie asta! Ce se va intampla cu unele autobuze! Regia de Transport a facut anuntul!

De: Cancan
Publicat: 15/02/2016 | 09:36

 Aproximativ 700.000 de bucureşteni circulă în fiecare zi cu transportul în comun de suprafaţă. Sistemul de transport nu este unul modern, capabil să satisfacă nevoile actuale ale bucureştenilor. Astfel, regia are în plan un proces complex de reoganizare. „2016 reprezintă un an de echilibru, în sensul că vom reuşi să revenim cu parcul de vehicule la nivelul normal. Le vom scoate din imobilizare pe cele defecte. În ultima parte, am scos din imobilizare aproape 200 de vehicule care pot circula, cu uşoare reparaţii, pe străzile Capitalei. Cu acestea vom putea să facem faţă condiţiilor de pe traseu. Totodată, simţim nevoia reorganizării reţelei de transport. Avem în planul de investiţie cumpărarea unor autobuze de capacitate medie, gen microbuze, pentru a înlocui autobuzele clasice pe traseele cu un flux redus de călători, precum liniile 106, 124, 125, 185 sau liniile de noapte, precum şi pe străzi care nu pot susţine traficul greu”, a declarat, pentru „Ring”, Constantin Tobescu, şeful Serviciului de Comunicare al RATB.

Mai mult, în ultimii ani, din cauza poluării, s-a vorbit tot mai mult despre transportul eco, parcul RATB să fie format exclusiv din tramvaie, troleibuze şi autobuze electrice.

„Anul trecut am avut două tipuri de autobuze electrice care, din punctul nostru de vedere, s-au comportat foarte bine. Au circulat pe trasee cu un flux mare de călători, liniile 381 şi 104, însă problema acestora o reprezintă autonomia. Nu pot circula mai mult de maximum 200 de kilometri şi trebuie să se întoarcă la unitatea de exploatare pentru a le fi reîncărcate bateriile. Un autobuz face minimum 250 de kilometri, maximum 400 pe zi, de două ori mai mult decât unul electric, aceasta este principala problemă. Cel de-al doilea inconvenient îl reprezintă preţul dublu faţă de cel al unui autobuz normal”, a precizat Constantin Tobescu.

Livia Lixandru