Trei copii din Botoșani, operați de urgență după ce au ajuns la spital cu perforații la nivelul intestinului: “Acești magneți sunt foarte puternici”. Semnalul de alarmă tras de medici

Publicat: 10/05/2021 | 17:25

Două fetițe și un băiețel, cu vârste cuprinse între 2 și 4 ani, au fost ajuns la spital perforații la nivelul intestinului subțire, după ce au înghițit mai multe bile magnetice. La scurt timp după ce au ajuns pe mâinile cadrelor medicale, micuții au fost băgați în sala de operații și, din fericire, acum, ei se află în afara oricărui pericol. În urma acestor cazuri, doctorii din Botoșanu au tras un nou semnal de alarmă în rândul părinților.

Trei copii din Botoșani, la spital cu perforații la nivelul intestinului subțire

Părinții a trei copii au trecut prin momente cumplite, după ce și-au dat seama că aceștia au înghițit câteva bile magnetice. Disperați, ei s-au prezentat la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență “Mavromati” Botoșani.

“Acești magneți sunt foarte puternici, iar ingestia lor poate duce la probleme gastrointestinale grave. Odată înghițiți sunt atrași unul spre altul chiar dacă se găsesc în secțiuni diferite ale tubului digestiv. O ansă intestinală prinsă între acești magneți se poate perfora ducând la tratament chirurgical de urgență.

(…) s-au prezentat trei cazuri, două fete și un băiat, cu vârste cuprinse între 2 și 4 ani. Aceștia au suferit perforații la nivelul intestinului subțire și au necesitat intervenții pentru îndepărtarea porțiunii de intestin afectate”, a declarat dr. Adriana Constantineanu pentru jurnaliștii de la botosaneanul.ro.

Vezi și: Alexandru Arșinel a scăpat de COVID-19. Maestrul s-a externat de la “Matei Balș”

Specializată în chirurgie pediatrică, doctorița a atras atenția asupra pericolului din spatele jucăriilor cu magnet. Acestea îi pot distra pe cei mici și pot fi fascinați de multitudinea de culori vii care îi duce cu gândul la bomboane, înghițindu-le. Din acest motiv este bine să nu-i lăsați pe prichindei să se joace singuri cu aceste obiecte și nu numai… cu jucării de mic dimensiuni. În plus, pe ambalajul fiecărei jucării este menționată vârsta copiilor cărora le este recomandată.

Citește și: O tânără din Iași a încercat să își ia viața, după ce a fost obligată să întrețină relații sexuale cu 15 bărbați

Medicii din cadrul Secției de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență “Mavromati” Botoșani au constatat că numărul celor mici care sunt internați în spital din această cauză se menține crescut și în acest an. O parte dintre ei au fost transferați, în stare critică, la spitalele de specialitate din Iași sau București, potrivit sursei citate mai sus. În cursul anului trecut, 251 copii din județul Botoșani au ajuns la spital după ce s-au jucat cu obiecte mici și le-au înghițit sau le-au băgat în nas.

Sursa foto: Facebook & botosaneanul.ro