Trucul banal care păstrează pâinea proaspătă până la 2 săptămâni. Toate gospodinele trebuie să știe!

Publicat: 07/02/2024 | 23:35
Truc pentru pâine/ Sursa foto: Pixabay

Pâinea este nelipsită de pe mesele românilor, însă unii consumă cantități mici și atunci se trezesc în situația în care trebuie să arunce ce a mai rămas din produs. Așadar, în articol, poți afla un truc al gospodinelor care te ajută să o păstrezi până la două săptămâni.

Pâinea este un produs foarte îndrăgit de români. Fie că o folosesc pentru sandvișuri sau alături de alte preparate, este aproape nelipsită din casă. Din nefericire, se întărește destul de repede dacă nu este păstrată corespunzător. De multe ori, capătă mucegai după doar câteva zile și trebuie aruncată. Totuși, există o metodă prin care puteți să păstrați o perioadă mai îndelungată.

Citește și: ROMÂN PRINS CU BANI ASCUNȘI ÎNTR-O PÂINE. CÂND AU NUMĂRAT BANCNOTELE, POLIȚIȘTILOR NU LE-A VENIT SĂ CREADĂ

Cum poți să păstrezi pâinea până la două săptămâni

Gospodinele experimentate apelează la un truc foarte simplu pentru a păstra pâinea pe o perioadă mai îndelungată. Deși este un produs care se întărește repede sau prinde mucegai, iar în acest caz nu este recomandat să fie consumat, există o metodă pentru a o menține proaspătă mai mult timp.

Ei bine, mulți aleg să păstreze pâinea învelită într-un prosop sau să o bage la congelator pentru a evita să se deshidrateze și să se întărească. Însă, trucul este altul. Gospodinele cu experiență o pun la frigider, iar în acest fel poate fi menținută până la două săptămâni. În plus, se va limita înmulțirea bacteriilor, notează Foodstory.protv.ro.

În cazul congelatorului, la câteva ore distanță, aceasta se usucă, iar gustul se poate schimba. Mai mult decât atât, trebuie să o ții în frigider într-o pungă de plastic, în care să faci găuri mici pentru a putea evita umiditatea și formarea mucegaiului. În acest fel, produsul poate „respira”.

Este important și momentul în care oamenii o cumpără din magazin. Un tânăr din California, SUA, a dezvăluit un truc bun care poate fi de folos pentru a alege o pâine proaspătă. Aceasta a explicat că zilele săptămânii sunt notate cu diverse culori.

De exemplu, clama albastră reprezintă ziua de luni, cea verde este corelată cu ziua de marți, iar în ceea ce privește clama roșie, aceasta este făcută joia. În schimb, ziua de vineri este reprezentată de o clamă albă, iar dacă pâinea a fost produsă sâmbăta va avea o clamă galbenă. Astfel, în funcție de ziua în care mergi la cumpărături, poți alege o pâine făcută cu puțin timp înainte. Culoarea clemei îți va arăta acest aspect.

Citește și: LISTA PRODUSELOR ALIMENTARE CARE SE IEFTINESC ÎN ROMÂNIA! SURPRIZĂ PE LISTA PRODUSELOR CU PREŢ PLAFONAT