Turiștii au luat cu asalt pârtia de schi Platoul Soarelui de la Straja. Au fost impuse reguli speciale din cauza pandemiei

Publicat: 30/11/2020 | 11:10

În ciuda pandemiei, turiștii au luat cu asalt pârtia de schi Platoul Soarelui de la Straja, județul Hunedoara. Profitând de mini-vacanța de 1 decembrie, mulți oameni au ales să petreacă un weekend la munte.

Încă de la primele ore ale dimineții pârtia a fost plină de oameni, iar aceștia au trebuit să respecte câteva reguli din cauza pandemiei. Astfel, potrivit unui anunț făcut administratorii pârtiei, schiorii trebuie să poarte obligatoriu masca de protecție și să respecte distanțarea socială de doi metri la îmbarcarea pe teleschi. (CITEȘTE ȘI: CAPITALA ȘI ALTE ȘAPTE JUDEȚE SUNT SUB COD GALBEN DE NINSORI. PÂNĂ LA CE ORĂ E ÎN VIGOARE ACEASTĂ AVERTIZARE)

De asemenea, programul de funcționare este între 09:00 – 17:00, iar nocturna funcționează cu minimum 10 persoane. Teleschiurile Platoul Soarelui vor avea 3 coloane separate și distanțate pentru îmbarcarea la teleschi.

„Deschidem oficial sezonul de schi sâmbătă, 28.11.2020. Apelam la înțelegerea dumneavoastră pentru respectarea normelor împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2:Turiștii vor fi obligați să păstreze distanța de 2 metri față de persoana din fața lor. Masca de protecție este obligatorie și în spațiile deschise. Măștile medicinale sunt cele acceptate deoarece oferă un grad mai mare de protecție”, se arată în anunțul făcut de administratorii pârtiei Platoul Soarelui, pe pagina oficială de Facebook.

Scandal european pe tema stațiunilor montan

La nivel european s-a iscat un conflict pe tema pârtiilor de schi și a stațiunilor montane. Unele țări își doresc deschiderea cât mai rapidă a acestora, în timp ce altele militează pentru ținerea închisă a acestora măcar până după sărbători, din cauza epidemiei. (VEZI ȘI: DE CÂȚI BANI AU NEVOIE ROMÂNII PENTRU O VACANȚĂ LA MUNTE. CABANIERII PROMIT CĂ NU VOR MĂRI PREȚURILE)

Țări precum Austria își doresc să mențină deschise stațiunile montane, care aduc venituri de miliarde de euro, în timp ce Italia cere închiderea stațiunilor în toată Europa, cel puțin până după Crăciun și Anul Nou.

Germania, care deține președinția Consiliului UE, caută un acord cu țările din Uniunea Europeană pentru a ține stațiunile de schi închise până la începutul lunii ianuarie, în încercarea de a stopa răspândirea coronavirusului.