Uite cum poti sa fentezi TAXA AUTO! E legal si nu trebuie sa mergi pana in Bulgaria!

De: Cancan
Publicat: 27/06/2013 | 21:16

Masinile inscrise in alte tari nu mai sunt de multa vreme o afacere, caci o data la sase luni trebuie reinnoita asigurarea, care costa costa cateva sunte de euro, insa, de acum pot sta linistiti, deoarece exista o varianta care ii poate scuti de plata.

Totul se face în mod LEGAL! Este vorba de anumite conditii în care proprietarii nu sunt obligaţi să achite taxa de primă înmatriculare sau timbrul de mediu sau taxa auto.

 

Secretul este partajul! Staţi liniştiţi, nu trebuie să divorţaţi ca să vă luaţi maşină. Şi nici nu mai trebuie să mergeţi până în Bulgaria! Reţeta este mult mai simplă.

În noua legislaţie a timbrului de mediu, Guvernul a strecurat in articolul 8 şi autoturismele care provin din partaj printre cazurile de scutire de la plata acestui tip de taxă. Aşa că, în unele judeţe ale ţării – Cluj, Tulcea şi Maramureş -, deja au fost înmatriculate astfel mii de maşini. Şi numărul lor creşte de la o zi la alta, avertizează comisarul-şef Florin Sironca, şeful Serviciului de Înmatriculări Maramureş.

„În ultima lună am avut peste 800 de persoane care au cerut această scutire pentru maşina din partaj. Clar că la mijloc este o şmecherie, dar noi suntem obligaţi să înmatriculăm aceste maşini. Valoarea acestor autoturisme începe de la 300 de euro şi ajunge la mii de euro. Prin această metodă, sume mari de bani nu ajung la bugetul de stat”, spune comisarul Sironca, citat de EVZ.

Poliţistul explică şi şmecheria: „Un anume autoturism este cumpărat din Germania şi apoi vândut în România la doi proprietari, pe baza unui simplu act de mână. Apoi, cei doi se prezintă în faţa unui notar şi solicită partajarea bunului comun, în favoarea unuia dintre ei, adică a adevăratului proprietar. Cu actul notarial din care rezultă partajul, omul se prezintă la Serviciul de Înmatriculări. Eu cred că dacă vorbim despre un partaj, atunci acesta să fie unul legal, să fie stabilit clar modul în care s-a dobândit proprietatea autoturismului de către proprietarii care solicită partajul”, potrivit sursei citate.

L.C